Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

The heat is on

Eli hellettä piisaa. Eilen vietimme hikisen päivän Tuomarinkartanossa erikoisnäyttelyssä kelpie-joukon kanssa. Keitaa ei oltu näyttelyyn ilmoitettu. Keita ei lähtenyt mukaan edes turistiksi, koska tyttö oli viikkoa aikaisemmin steriloitu. Mahassa on vielä ompeleet ja koska koira on toipilas ei haluttu ottaa riskiä haavan infektoitumisesta. Toipuminen leikkauksesta on ollut hyvää.

Heti kahdeksan jälkeen olimme Tuomarinkartanossa, koirat ja häkit kehän reunalle ja teltan pystytykseen. Ilma oli niin kuuma, ettei voitu ajatellakaan, että koirat olisivat odottaneet yhtään ylimääräistä hetkeä autossa. Valitettavasti kuitenkin jo ennen yhdeksää tuli kuulutus autoon jätetystä koirasta. Onneksi järjestäjät olivat valveutuneita ja puuttuivat tiukasti koirien pitämiseen autoissa. Ilman lämpötila nousi nopeasti 30-asteeseen ja autot olivat uuneja. Teltta saatiin pystyyn ja suunnattiin ostoksille. Törmättiin alennusmyyntiin ja ostettiin kaikille koirille viilennystakit. Ne joutuivatkin heti käyttöön. Kehät alkoivat kymmeneltä ja Harmi oli kelpie-kehän ensimmäinen koira. Muita urospentuja ei oltu ilmoitettu, joten Harmi oli myös ainoa urospentu. Tuomarina kelpieille oli Valerie Hutton Australiasta.

HARMI PEK1 KP VSP-pentu
6 months old young male in good condition, correct head propotions and dark eye, perhaps a little long in back at this age, level topline, slopy in croup, ...in bone.
Harmin kanssa ei oltu yhtään harjoiteltu näyttely-käyttäytymistä, mutta pikkupoika esiintyi hienosti. Nakkeja toki kului melkoisesti kehässä ollessa ja kuumasta ilmasta johtuen pian alkoikin tuntua siltä, että nakit kiehuvat taskussa. Hienosta sijoituksesta Harmi sai kotiin vietäväksi pyyhkeitä ja ison ruokasäkin. Hyvin pikku-koira jaksoi päivän. Harmi yritti jopa haastaa Touho-isää leikkimään.

AAPO VAL ERI2 SA
6 y.o. in goodcoat and condition. Correct head. ....bone, strong topline, good rough I'd like a little bit more length of leg, moved well from all angles.Kehässä oli kuuma, eikä Aapo esiintynyt tyylinsä mukaisesti. Juokseminen oli lähinnä perässä vetämistä. Kasvattajaryhmässä juoksuhalut jo löytyivät, kun vieressä oli juoksujaan aloitteleva narttu. Tuomari totesikin koiran jo liikkuvan paremmin.

BRIXI AVO ERI1 SA PN2
4,5 y.o. very good breed type, exellent head piece, level topline held firmly on the move, tireless mover.

Tuomarin positiivisesta arviosta huolimatta kuumuus kävi Brixin voimille ja koira yrittikin aina kehää ympäri juostessa kääntyä takaisin omaan telttaan ja varjoon. Juokseminen kannatti sillä luokkavoitosta ja sijoituksesta tuli taas pyyhkeitä ja ruokasäkki kotiiin vietäväksi. Brixi olisi kuitenkin viettänyt mielummin aikansa teltassa Pasin rapsutettavana.BINKA VET ERI 4 SA
8,5 y.o., black, not in her best coat today. Well up to site but balanced a little dewnih(?) pasterns strong topline, could be stronger behind on the move, but quite free on the move.Binka on hurjassa karvanlähdössä ja furminaattorilla olikin töitä ennen kehään menoa. Tytössä oli tupsu siellä ja toinen täällä. Binka on aina kärsinyt kuumuudesta meidän koirista vähiten - vai mitä voi todeta mustasta koirasta, joka menee aurinkoon makaamaan - ja innostui kehässä juoksemisesta niin, että yritti pariinkin kertaan laukalle.

Yacatis-kennelistä saatiin kasvattajaryhmä, jossa sekä Brixi että Aapo kantoivat kortensa kekoon. Kasvattajaryhmiä oli viisi, joista meidän sijoitus oli tänään kolmas.

Kelpieitä oli ilmoitettu yli 50. Järjestäjille kiitos kehien hyvästä sujumisesta, kerrankin oli kehäsihteeri, jonka ääni kuului. Kolmen jälkeen pakattiin tavarat kasaan ja suunnattiin kotiin, missä koirat hakeutuivat heti nukkumaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti