Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

JK1 Keita

Eilen Milla ja Keita suuntasivat Lahteen kummitädin luo päiväkahville (ensimmäisen kerran varmaan kymmeneen vuoteen :)). Keita tuntui viihtyvän hyvin ja joka nurkka piti koluta moneen kertaan. Siinä sitten muutama tunti vierähti kuulumisia kertaillessa. Iltapäivällä matka jatkui Lahden Käyttökoirien järjestämään jälkikokeeseen.

Koe alkoi tottiksella. Arvonnassa napsahti nro 4, joten oma suoritus alkoi paikkamakuulla, ja siitä arvosanaksi erinomainen. Seuraamisessa ampumisen jälkeen Keita alkoi häröillä, ja tuomarikin oli jo kirjannut papereihinsa, että koira reagoi laukauksiin, mutta oli muuttanut tekstiä, kun huomasi, että koira reagoi myös kärpäsiin, pikkulintuihin ja ihmisiin. Häiriöherkkä pikkukoira sai seuraamisesta arvosanaksi hyvä. Liikkeestä istumisesta erinomainen. Maahanmenossa ja luoksetulossa pientä levottomuutta, joka laski arvosanan erittäin hyvään. Tasamaanouto sujui alkuun hyvin, mutta Keitapa päätti lähteä kapulan kanssa rallattelemaan ympäri kenttää (mokoma teki Aapot!). Tokalla käskyllä tuli kyllä luokse, mutta sylkäisi kapulan ohjaajan jalkoihin, ja arvosanaksi muistaakseni puutteellinen. Hyppynoutoa ei suoritettu, mikä olikin ihan odotettavissa. A-estenouto erittäin hyvä, koska loppuasento oli vähän vino. Eteenmenossa eteni ensin n. 10m suoraan ja sen jälkeen rupesi vilkuilemaan olan yli että "vieläkinkö?"; eteni kyllä koko ajan. Ekalla käskyllä putosi hyvin maahan eli tästä hyvä. Loppusaldona siis tottiksesta 72p ja mahdollisuudet tulokseen edelleen olemassa :)

Seuraavana vuorossa oli jälki. Maasto oli kaunista kangasmetsää. Janalta kolme lähetystä, koska koira sinkoili puolelta toiselle. Tästä tuomari rokotti tosi reippaasti ja raavittiin vain surkeat 15p. Keita jäljesti tosi hyvin eikä edellisen kokeen pelleilyistä ollut enää tietoakaan. Keppejä nousi tasaisin väliajoin. Ilmeisesti vitos-keppi jäi matkalle, joten saldoksi tuli 4+1 ja pisteitä jäljen jälkeen oli kasassa 125. Jännitystä pidettiin yllä loppumetreille saakka.

Vikana vuorossa esineruutu. Maasto oli tosi avointa (ruudun takareunan merkit näkyi tosi hyvin). Yksi lähetys ja esine ylös:). Aikaa käytettiin n. 40 sekuntia. Keita pysähtyi yhden kerran kyselemään ohjeita, mutta kun niitä ei tullut, niin jatkoi hommia. Tästä tuomari rokotti yhden työskentelypisteen eli pisteitä kertyi 29.

Loppusaldona 226p JK1 ja 2. sija!!! Rimaa hipoen mentiin, mutta koulari on koulari :) ja hieno pystikin saatiin mukaan. Koe oli tosi hyvin järjestetty ja tunnelma tosi rento, joten siitä vielä erityiskiitokset järjestäjille ja muille kilpailijoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti