Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuosi pähkinänkuoressa

Vuoden viimeisenä päivänä on taas aika luoda katsaus menneeseen.

BINKA

Tammikuussa käytiin Porvoossa toko-kokeessa pari kertaa peräkkäisinä päivinä, tuloksena VOI3 198p ja VOI0 153p. Keväällä iltaisin treenailtiin tokoa sään salliessa. Tokon SM-joukkuekisoihin Pieksämäellä osallistuttiin heinäkuussa. Tuloksilla ei juhlittu VOI0 148,5p. Marraskuussa osallistuttiin tokon yhdistysmestikseen tuloksena VOI2 229,5p melko tiukilta tuomareilta, joten tulokseen oltiin erittäin tyytyväisiä.Lumien sulaessa aloitettiin taas maastolajit. Toukokuussa käytiin mölli-hakukokeessa. Ohjaaja sai lisää näkemystä maastossa toimimiseen. Tottis osoittautui taas kompastuskiveksi, kun pikku-musta on päättänyt olla 60-luvun rakkauslapsi ajatuksella "make love not war" tai kotimaisittain "jäähyväiset aseille". Kesäkuussa rotuyhdistyksen PK-mestiksissä kokeiltiin onneamme, mutta maasto meni niin huonosti, ettei jatkettu koetta loppuun. Elokuussa käytiin vielä kerran hakukokeessa, jolloin tehtiin täyden kympin tottis. Paikallaanolo erinomainen, mutta siihen se sitten jäikin. Maastopisteisiin oltiin ihan tyytyväisiä 172p. Koulutustunnus Binkalta jäi nyt sitten saamatta, sillä hakua jatketaan edelleen, mutta ilman tulevaisuuden koetavoitteita.


Toukokuussa Binka kävi Jämsässä rodun erikoisnäyttelyssä tuloksena VAL EH. Tämä jäikin Binkan osalta vuoden ainoaksi näytelmäksi. Marraskuussa Binka ylitti kahdeksan vuoden maagisen rajan ja siirtyy sen myötä veteraaniluokkaan.

Sairaskertomusosioon Binkan osalta voidaan liittää maininta anturan haavasta lokakuussa, joka teki parin viikon treenitauon.

AAPO

Aapo aloitti vuoden tekemällä kahtena peräkkäisenä päivänä toko-kokeessa avoimen luokan 1-tuloksen ja heti tammikuussa oli ansaittu koulutustunnus TK2. VOI-luokan liikkeitä on treenailtu vuoden mittaan valmiiksi tulevaisuuden varalle.

Agilityssä Aapo teki tammikuussa 0-radan ja sen jälkeen keräili paljon HYLlytilaa. Syyskuussa Helsingin kisoista oli tuomisina pari 0-rataa. Kisastartteja ei kuitenkaan tänä vuonna ole kovin monta tehty, joten tuloksiin ollaan tyytyväisiä.


Maaliskuussa Aapon kannuskynsi sojotti 45-asteen kulmassa, mikä vaati eläinlääkärissä käyntiä ja aiheutti doping-karenssin ja kisojen peruuttamisen. Kynsiongelmien takia Aapo joutui myös heinäkuussa treenitauolle. Tällä kertaa selvittiin kuitenkin ilman eläinlääkärin vastaanottoa.

Toukokuussa Aapo vietti lomaa Sanna J:n, Nopan ja Taran luona opetellen kelpielle niin tärkeitä puutarhurin taitoja. Kotiin palatessa hengitys tuoksui kirvelille ja muille maustekasveille.

Näyttelyssä käyntejä kertyi kaksi vuoden aikana. Toukokuussa erikoisnäyttelyssä tulos VAL EH4. Joulukuussa Pohjoismaiden voittaja-näyttelyssä VAL EH.


BRIXI

Brixi oli tammikuussa parissa tokokokeessa, mistä tuloksina AVO3 113p ja AVO3 117p. Tokon treenaaminen jäi vähemmälle sekä ohjaajan että koiran matalan treenimotivaation takia. Brixin hormoonit ja valeraskaus vaikeutti kaikkea toimintaa kentällä, joten ohjaajan vire tokoon oli matala. Syksyllä keskityttiin enemmän siihen, että treenit olisivat kivat molemmille kuin tekniseen suorittamiseen. Marraskuussa osallistuttiin yhdistysmestikseen, mistä ei sitten tullut tulosta AVO0 82p, mutta koiran avoin ja ihaileva suhtautuminen miehiin tuli selväksi. Käytiin vielä Riihimäellä möllitokoissa, missä hauskuus oli koiralla huipussaan.Kesäkausi keskityttiin maastossa treenaamiseen, sekä jälki että haku olivat mukana listassa. Edistystä tapahtui molemmissa lajeissa.Agilityä on harrastettu lähinnä mielen virkistykseksi. Helmikuussa pari kisastarttia, joista ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa.


Näyttelyissä käytiin toukokuussa rodun erikoisnäyttelyssä, mistä tuloksena AVO ERI2 ja joulukuussa Pohjoismaiden voittaja-näyttelyssä, mistä tuloksena AVO ERI1 SA PN2 CACIB.


Joulukuussa sitten tehtiin toimenpide hormooneista eroon pääsemiseksi. Pikku koira on toipunut hyvin ja ompeleet saatin pois juuri ennen vuoden päättymistä.

KEITA

Keita kävi tammikuussa toko-kokeessa, mistä tuloksena ALO2 151,5p. Ykköstulos jäi epäonnistuneen paikallaan olon päähän. Sitä sitten yritettiin työstää ja maaliskuussa uudella yrityksellä 147p ALO2. Paikallaolo harjoituksia tehtiin ja treeneissä saatiin hienoja onnistumisia, jotka kokeissa muuttuivat epäonnistumisiksi. Marraskuussa käytiin Riihimäellä möllitoko-kokeissa sekä yhdistysmestiksissä avoimessa luokassa, mistä 3-tulos. Paikallaolo-ongelmaa ratkotaan edelleen.


Vuoden alussa Keitan terveystulokset vahvistettiin kennelliitosta ja tyttö on parasta A-ryhmää.

Kesällä on treenattu maastolajeja hakua ja jälkeä, minkä lisäksi Keita on käynyt paimentamassa. Lupaava pieni paimenkoiran alku meillä asuukin. Valitettavasti vain paimennuksen treenaaminen jää pääkaupunkiseudulla harvakseltaan tehtäväksi.Heinäkuussa Keita kävi agilityn möllikisoissa, mistä voitto kotiin. Syyskuussa tehtiin pari virallista kisastarttia, joista saatiin vain kisakokemusta.


Näyttelyissä Keita on käynyt koko joukosta eniten vuoden aikana. Tammikuussa Lahdessa NUO ERI2. Palveluskoiratapahtumassa toukokuussa AVO ERI2 SA VA-SERT. Erikoisnäyttelyssä toukokuussa AVO EH. Syyskuussa Helsingissä AVO ERI2.


Sairaskertomusosioon tulee maininta hankalasta anturahaavasta lokakuussa. Keita astui ilmeisesti lasiin, minkä seurauksena polkuantura jouduttiin ompelemaan.

Sitten on koko joukolla harrastettu leirielämää. Heinäkuussa SBCAK:n yleisleirillä ja elokuussa Dreamoor-leirillä, missä kelpiet olivat mukana varmistamassa, ettei touhu mene liian mustavalkoiseksi ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti