Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Tokon sm ja SBCAK:n yleisleiri

Viikko sitten tehtiin Binkan kanssa reissu keski-Suomeen suuntana Pieksämäki ja tokon sm-kisat, missä olimme mukana SBCAK:n joukkueessa. Torstai-iltana poikettiin Mariannen kotipihalla hakutreeneihin mennessä hakemassa yhdistyksen lahjoittamat ruokapussit kilpailijoille. Siitä saikin sopivasti matkaeväät :D. Perjantai-aamuna Binkan kanssa hypättiin autoon. Päivä käytettiin rauhassa matkustamiseen. Milla jäi huolehtimaan kotijoukoista. Menomatkalla poikettiin Jyväskylään päiväkahville Jussi-sedän luokse. Siellä sitten muutama tunti vierähtikin terassilla kahvia juodessa. Sen jälkeen suunnattiin Siilinjärvelle, mihin oli varattu majapaikka Aino-tädin majatalosta. Etukäteen näin pieniä kauhukuvia majoituksen onnistumisesta, sillä Binka on kotona löytänyt itsestään pienen puutarhurin, jonka tavoitteena on "kaikki kukkiva mulle suuhun nyt heti". Nopeasti pikku-musta kuitenkin oppi Aino-tädin kasvimaiden rajat: PÄÄSY EHDOTTOMASTI KIELLETTY! ;)

Lauantai-aamuna suunnattiin kohti Pieksämäkeä, missä treffattiin muu joukkue. Valitettavasti yhdellä joukkueen koirista oli sopivasti ennen kisoja alkaneet juoksut, emmekä missään vaiheessa olleet kasassa koko joukkue. Allekirjoittanut tunnetusti ei ole helteen ystävä. Päänsärky ja pahoinvointi alkoivat nostaa päätään iltapäivän puolella ja otin varaslähdön pois kisapaikalta.

Toko-joukkue (paitsi EVL-koira): Maro, Jinga, Binka, Mio

Binka oli joukkueen ainoa VOI-luokan koira. Tuomareina olivat Kaisa Poutanen ja Ralf Björklund. Liikkeet oli jaettu kahteen kehään tuomareiden kesken.

1. Paikalla makaaminen 7: Ei mitään käsitystä, mistä pistemenetykset tulivat. Tuomarilta ei sananllista arviota tullut, enkä sitä pyytänytkään.

2. Seuraaminen taluttimetta 6: Meidän heikko kohta. Liikkeet alkoivat paikallaan siirtymisillä ja hitaalla kävelyllä, mikä herätteli Binkaa aamu-unilta. Jonkin verran edisti ja seilasi, mutta on meillä huonompaakin seuraamista tehty.

3. Istuminen seuraamisen yhteydessä 8: Varmaankin ollut hidas.

4. Luoksetulo 5: Pieni kelpie ei pysähdy ei.

5. Ruutu 7: Meni ihan loistavasti ruutuun. Luoksetulossa jäi ensin oikealle puolelle ja sitten kierteli jalkojen ympäri aivan ihmeellisesti.

6. Estenouto 9: Mun mielestä ihan täydellinen, tuomarin mielestä ei.

7. Metallinouto 0: Tiputteli kapulaa pari kertaa ja lopulta pudotti sen jalan viereen.

8. Tunnistusnouto 0: Oman etsiminen oli aivan loistavaa! Järjestelmällisesti haisteli kapulat ja nosti oman, minkä sitten häntä heiluen VEI TUOMARILLE!!! :( Tiukalla käskyllä lähti tuomaan kapulaa ohjaajalle (korvat pitkin päätä: "Ai, sulleko tämä pitikin tuoda? Olisin kyllä paljon mielummin antanut sen tuolle kivalle tädille. . .") . . ja sylkäisi kapulan jalan viereen nurmikolle >:(

9. Kauko-ohjaus 0: Nurmikossa oli niin mielenkiintoinen haju, ettei sitä ehtinyt kuunnella, mitä se ohjaaja siellä huutelee.

10. Kokonaisvaikutus 7/6

YHTEENSÄ 148,5p mikä ei riittänyt tulokseen.

Joukkueen sijoitus oli 53/70.

Valitettavasti kehien ollessa päällekäin, pääsin vain lyhyesti katsomaan toisten suorituksia. Välillä kokoonnuimme "leiripaikalle" pitämään taukoa.


Seuraavana päivänä palasimme Binkan kanssa kotiin valmistautumaan SBCAK:n yleisleiriin. Leirille lähdettiin koko lauma: auto oli taas ääriään myöten pakattu. Milla oli varannut paikan agility-ryhmään Aapon kanssa. Merja ja Brixi olivat jälkiryhmässä. Leiri oli viime kesältä tutussa paikassa Hartolassa. Majoituskin oli samassa huoneessa kuin edellisenä kesänä.

Aapo aloitti agilityssä perjantaina, mutta ennen päivän päättymistä koira päätyi treenitauolle. Päivä oli kuuma ja koiria lähdettiin tauolla viilentämään rantaan, missä Aapo kauhoi itseltään parista kynnestä ytimen esille. Sen jälkeen ei voinut ajatellakaan koiran juoksuttamista, liikkuminen loppuleirin ajan tapahtui pääasiassa nurmikentällä. Onneksi varakoira Keita oli mukana. Agi-kouluttaja Emmi Lavikka sai sekä ohjaajasta että koirasta paljon irti ja suurta tuskaa aiheuttanut agilityn treenaaminen eteni leirin aikana valtavin harppauksin eteenpäin.Keitan tiukka käännös :D

Brixin kanssa jäljellä päästiin heti ensimmäisenä päivänä tarttumaan ongelmiin. Brixi on hyvin häiriöherkkä ja äärettömän ihmisrakas, mikä tuo oman lisähaasteensa koulutukseen. Kouluttaja Hanna Toivaselta saatiin hyvät ohjeet jatkoon: haasteena koiralle paljon lisää kulmia jäljelle. Ohjaajan on myös syytä oppia (jälleen kerran) pitämään suunsa kiinni ja antaa koiran tehdä itse omat ratkaisut.

Leiriemännät Anita ja Veera toimittivat meille lounaan maastoon, mikä oli tosi mukavaa päivän sujumisen kannalta. Säästyttiin n. 50km ylimääräiseltä ajolta päivittäin.


Päivien päätteeksi tehtiin vielä ennen leirikeskukseen lähtöä esineruutu. Tässä tein sujuvasti koiran vaihdon ja otin Binkan esine-etsintään. . . ja niinkuin aina treeneissä, koira suoriutui loistavasti.

Lauantai-iltana leirillä oli vielä leiri-olympialaiset. Leiriemännät olivat jakaneet meidät joukkueisiin mielivaltaisten ammattiryhmien mukaan. Milla päätyi "kauppiaisiin" ja Merja "poliiseihin". Joukkuetehtäviin tarvittiin myös koira. Binka toimi "poliisikoirana", niin hyvin, että sai erityispalkinnon "viikon väistelijä" :D Tämä johtui puhtaasti siitä, että kilpailutehtäviin kuului "koirakeilaus", missä koiran olisi pitänyt kaataan mahdollisimman nopeasti "keilat" ohjaajan avustuksella tai ilman. Uskomatonta, miten taitavasti Binka väisteli kaikki keilat ottaessaan tennispalloa keilojen välistä:

"Katso mamma, en kaatanut yhtään!"

Kilpailuun kuului myös noutaminen, missä kapulat oli pisteytetty vaikeusasteen mukaan. Binka tietenkin otti "pentukapulan", mistä sai vähiten pisteitä ;)


Leirin jälkeen on pari päivää mennyt levätessä ja pyykkiä pestessä....Milla-raukka joutui heti seuraavana päivänä töihin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti