Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Loma lusittu

Kesäloma on nyt takana ja paluu arkeen alkaa. Leirin jälkeen on vietetty aikaa kotona. Ilmojen haltiat eivät olleet tällä lomalla suosiollisia keskipäivän treenailuille, joten sitä on sitten harrastettu aikaisin aamulla tai illalla myöhään.

Binka kävi leirin jälkeen hierojalla, koska portaita kiivetessä huomattiin, että koira vetää itseään köyryyn. Vasemmalta puolelta löytyikin jumeja, jotka saatiin taitavalla käsittelyllä parempaan kuntoon. Jatkosuunnitelmissa on mennä osteopaatille heti kun palaavat kesälomilta. Binkan kanssa on jatkettu pk-tottiksen työstämistä. Meillehän tuo estehyppy on ollut se ongelmallisin. Tänään kuitenkin pikku prinsessa hyppäsi metrisen kapulan perässä ja takaisin 90cm esteen 600g kapula suussa :) Rimakauhua on onnistuneesti helpotettu madaltamalla estettä joka hypyn jälkeen. Pikku-musta kuitenkin tarvitsee vieläkin ensimmäisen käskyn jälkeen harkinta-aikaa: "olikohan tuo nyt ihan tosissaan tuosta hyppäämisestä?!?" Esineruutu on otettu myös takaisin ohjelmistoon. Tavoitteena olisi saada esineet suoraan ohjaajalle ilman ylimääräisiä esineiden heittelyitä, ravistuksia ja juoksulenkkejä esine suussa ;)

Brixi aloitti juoksun kaksi päivää leirin jälkeen. Hormoonit vaikuttavat pikku-ruskeaan sen verran, että siitä on tullut suunnattoman hellyydenkipeä. Aapo ei kuitenkaan saa osaansa "hellyydestä". Brixi tekee koko hammasrivistöllään selväksi, mitä mieltä on tuollaisista itseään-tykö-tekevistä-pullistelevista-uroksista. Jälkitreenejä on jatkettu Hannan ohjeiden mukaan. Ostettiin leirin jälkeen molemmille omat gps:t. Merja on jo selkeästi hyötynyt koiria enemmän kyseisen pikku opastimen hankinnasta ja löytänyt huomattavasti aikaisempaa helpommin pois metsästä ;) Juoksuista huolimatta Brixi toimii metsässä tosi tarmokkaasti - tottiksessa hormoonien vaikutus tuleekin sitten paremmin esille: ei jaksa, ei osaa, ei huvita.

Aapon kynnet ovat parantuneet ja agility on saatu takaisin kuvioihin. Milla oli sekä Aapon että Keitan kanssa Riihimäellä agi-epiksissä lauantaina. Toisella kierroksella Aapo teki hienon 0-radan kisojen nopeimmalla ajalla :) Tosi huippua, sillä Brixin juoksut ovat pistäneet pojan pään ihan sekaisin, eikä pieni poika aina tiedä mitä se on tekemässä. Keita voitti mölliluokan :) Tästä on hyvä jatkaa.

Keita on myös osoittautunut lupaavaksi paimenen aluksi. Kovin monta kertaa ei ole lampaille päästy, mutta pieni mustavalkoinen on saanut idean päästä kiinni ja kuljettelee laumaa tosi kauniisti. Pitkästä aikaa käytiin myös tekemässä Keitalle jälki (edellisestä kerrasta varmaakin mennyt jo kuukausi). Tauko on ilmeisesti tehnyt hyvää, sillä jäljestys oli hienoa katsottavaa: Keita selvitti kulmat hienosti ja ilmaisi kaikki kepit. Janatreenejä täytyy nyt nostaa suunnitelmiin. Keita on muutenkin ollut paremmin kuulolla - onkohan siitä nyt tulossa aikuinen? Saattoi se kyllä kuulla, kun selviteltiin netin ihmeellisestä maailmasta Keita nimen saloja: Keita = alkuperä Afrikka, suomennos: terapeuttinen. Alkaakohan se elää nimensä mukaisesti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti