Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

maanantai 15. lokakuuta 2012

Toko-koe Porvoo 13.10.

Kiirettä on pitänyt niin, että päivitykset laahaa.. Perjantaina kuitenkin aloitettiin hallikausi Hyvinkäällä. Koko laumalle tokotreeniä ja Aapolle pikkusen aksaa. Keita pääsi kokeilemaan keppejä - meni kuin vanha tekijä :o. Binkalle kaivettiin esiin tunnarikapulat ja treenaamattomuus tuli taas esille: suoritettiin viikon lottoarvonta muutaman kerran ennenkuin pikku-musta uskoi, että nämä ei ole arpajaiset. Brixin kanssa otettiin vain pätkä seuraamista ja sitten hengailtiin.

Lauantai-aamuna Merja jäi kelpo-tyttöjen kanssa viettämään kotipäivää, kun Milla otti Aapon ja Keitan kanssa suunnaksi Porvoon, missä ohjelmassa oli toko-koe. Kisapaikka oli oikein kiva tekonurmipohjainen lämmin halli. Avoimella luokalla aloitettiin ja arpaonni suosi numerolla yksi. Tuomarina Pirkko Bellaoui.

Aapo

1. Paikalla makaaminen 8½: Aapo oli vähän väliä taputellut etutassuillaan mattoa ja häntä heilui vimmatusti.
2. Seuraaminen 7: Ei kontaktia, paikka hyvin harvoin oikein ja röhkipä tuo vielä mennessään. Häntä kuitenkaan ei lakannut hetkeksikään heilumasta :)
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0: Kävi pikaisesti maassa ja ponnahti istumaan. 
4. Luoksetulo 6: Valui ensin jätettäessä perään eikä pysähtynyt lähelläkään merkkiä - lopulta kuitenkin.
5. Seisominen  seuraamisen yhteydessä 5: Hiippaili vähän perään; muuta moittimista ei ollut.
6. Noutaminen 5: Aapon lemppariliike :) Eka yrityksellä kapula hallin kattoon. Uusintaheitossa Aapo singahti yhtäaikaan kapulan kanssa metrin verran eteenpäin. Vauhdilla kapulalle, muristen ja kapulaa purren takaisin. Luovutusasento pahasti vino,  mutta Aapon naama loisti "Näitkö? Vähänkö mä olin muuten hyvä!". Haukahtipa tuo mokoma vielä perusasentoon siirtyessään.
7. Kauko-ohjaus 8½: Ekassa vaihdossa liikkui n 10cm eteenpäin. Muuten oli kyllä niin hienot kaket että!
8. Estehyppy 9: Pistevähennykset siitä, kun hyppäsi pitkälle... Muuten ei tuomarikaan löytänyt mitään huomauttamista.
9. Kokonaisvaikutus 8: Koira on kuulemma vielä monelta osin pahasti kesken.. Joopa joo, se on vaan Aapo :) Vaikka ei pisteillä ja suorituksella päästykään kehumaan, niin ainakin koiralla oli kivaa ja sehän se on pääasia.

Yhteensä 129p AVO3

Keita oli sitten vuorossa iltapäivällä vaatimattoman kolmen tunnin odottelun jälkeen.

1. Luoksepäästävyys 10: Meni vähän vastaan, mutta kun oli niin kauniisti niin... ;)
2. Paikalla makaaminen 8½: Vähän levoton, mutta pysyi hienosti vaikka vierestä koira lähtikin.
3. Seuraaminen taluttimessa 8: Omasta mielestä tosi hyvää; tosin juoksuosuudella pikkusen levisi.
4. Seuraaminen taluttimetta 8½: Kuulemma liian vietikästä ja edistää. Ohjaajan mielestä ihan täydellistä ja miten se voi edes edistää, jos poski on koko ajan kiinni ohjaajan reidessä..? No tyydymme tuomioon.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0: Seisoi tosi upeasti :( Harmi, kun tämä on ollut Keitan vahvin liike.
6. Luoksetulo 7½: Törmäsi vähän ja vino perusasento. Koiran eduksi pitää ehdottomasti sanoa, että on se joskus törmännyt huomattavasti kovempaakin ;)
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9: On kuulemma pysyvyysongelma eli oli liikuttanut vähän jalkojaan. 
8. Estehyppy 9½: Ei tietoa, mistä puolikas pois.
9. Kokonaisvaikutus 8½: Koira käy kuulemma aivan liian kovilla kierroksilla.. Ja ohjaajan mielestä koiran vire oli täydellinen, mutta makuasioista ei sovi kiistellä. Ei me sitä viettiä aleta tämän takia kokeissa laskemaan :)

Yhteensä 153½p ALO2

Keitan viimeinen ykkönen antaa näköjään odottaa itseään, mutta jos sen tämän vuoden puolella saisi haalittua.   

Brixille oli varattu koepaikka samaan kokeeseen. Koe jäi kuitenkin välistä. Pari päivää ennen koetta koiralauma lähti päiväulkoilulle läheisen koirapuiston nurmelle (koirapuisto plääh, mutta siinä vieressä on tosi kiva nurmikenttä juosta). Kello oli vielä niin vähän, että uskaltauduttiin paikalle ennen päivä-ulkoilijoiden ruuhkaa. Puistoon oli kuitenkin ehtinyt yksi täti-ihminen koiransa kanssa. Tämä harjoitti sitten koiraansa koirapuistossa pallon avulla: Pallon heitto koiran suuhun, siitä kipittämään koiran luokse, pallon kaivaminen koiran suusta, kipitys takaisin lähtöpisteeseen ja taas sama alusta :o. Epäselväksi jäi mikä kyseisen toiminnan tarkoitus oli?!? Mahdollisesti täti harjoitti omaa heittotekniikkaansa, koska koira ei ainakaan saanut mitään liikuntaa. Saattoihan täti harjoitella ensi vuoden pesäpallon MM-kisoja silmälläpitäen! Sisälukutaito tädillä oli ainakin puutteellinen, kun ei ymmärtänyt niitä kissan kokoisella kirjoituksella laadittuja ohjeita, jotka tunnetaan myös koirapuiston sääntöinä. Kyseinen toiminta nostatti kuitenkin tunteet pintaan meidän laumassa: Aapohan tunnetusti sekoaa heti lelujen heittämisestä ja alkoi nostaa kierroksia, siinä se sitten veti salamannopeasti muun lauman "kisatunnelmaan" sillä seurauksella että meno oli kuin brittien jalkapallomatsissa. Lopputuloksena Brixiltä puuttui pala kyljestä >:(. Haavaa on nyt hoidettu ja paranemisen merkkejäkin on näkyvissä, mutta tokokokeeseen ei reikäisen koiran kanssa ollut mitään asiaa. No, lopettiko täti heittokäden treenauksen kisatunnelman kohotessa huippuunsa? EI TIETENKÄÄN! Kai tuo kuvitteli, että siellä yleisö hurraa hänen tarkoille heitoilleen?!?

Sunnuntaina oltiin koko lauman kanssa hakutreeneissä. Keitalle oli tarkoitus ottaa neljä valmista ukkoa, mutta kun pikku-neiti alkoi sikailemaan jäivät ukot yhteen ja koira kesken pois radalta ja autoon. Joskohan seuraavissa treeneissä sitten sopisi etsiä. Aapolle etukulmaan ja molempiin takakulmiin valmiit. Virtaa oli kuin pienessä kylässä, vaan löytyiväthän ne ukot lopulta. Brixille otettiin ilmaisutreeniä lyhyeltä matkalta ihan sen takia, etteivät haavasidokset jää metsään. Hyvin haukku irtosi, vaikka välillä olisi pitänyt kyhnyttää kyljen haavaa. Kiitos valistuneiden maalimiesten moinen toiminta lopetettiin heti alkuunsa. Binkalle oli tarkoitus tehdä alkuun tyhjä pisto, mutta ´neiti-nuuskin-vain-kukkasia´onkin avannut nenänsä hyvin ja otti hajun maalimiehestä - ilmaisuhan siitä sitten tuli. Binkan pistot ovat muutenkin pidentyneet laatikkotreenien aloittamisen jälkeen. . . ohjaaja ei vain aina tahdo muistaa. Ilmaisut prinsessalla ovat huippuluokkaa ja nyt onkin keskitytty hallintaan maalimiehellä (edistystä on näkyvissä).

Brixille oli suunnitelmissa agi-kisat ensi viikonloppuna, mutta haavan paranemisesta riippuu joudutaanko nekin jättämään väliin. . . . mörökölli vieköön kaikki idiotismiä harjoittavat koiran aktivoijat >:(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti