Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

lauantai 15. syyskuuta 2012

Kokeita siellä, kokeita täällä... Kokeita siellä ja täällä

Kiirettä on pitänyt koerintamalla. Eilen ajeltiin iltakokeeseen Toijalaan Brixin ja Aapon kanssa (jep... voi kai sen perjantai-illan niinkin viettää). Tämä koehan ei ollut niiden suunniteltujen menojen listalla ennenkuin pari viikkoa sitten kuultiin, että kokeessa oli reilusti tilaa. Brixi jatkoi viimeisen ykkösen metsästystä alossa ja Aapo oli ilmoitettu korkkaamaan avoin luokka tai lähinnä katsomaan, onko meillä mitään mahdollisuutta ikinä saada edes tulosta ko luokasta :) Tuomarina oli ihan uusi tuttavuus Aino Riitta Juhantalo.

Brixi

1. Luoksepäästävyys 9: Pieni keepie oli selällään tuomarin jaloissa :)
2. Paikalla makaaminen 10
3. Seuraaminen kytkettynä 5,5: Brixin kehänauhasyndrooma puhkesi kukkaan ja seuraaminen oli yhtä häröilyä.
4. Seuraaminen taluttimetta 6,5: Paikoitellen hyvääkin seuraamista mahtui mukaan, mutta edelleen koira oli ihan kuutamolla.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 6: H-I-D-A-S
6. Luoksetulo 10: Oli kyllä tosi upea. Hyvällä vauhdilla suoraan eteen ja siitä (pienen pompun saattelemana) sivulle :)
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 7: Valui perässä
8. Estehyppy 0: Brixin vire parani loppua kohden niin paljon, että pikkuruskea varasti esteelle, mitä se ei ole koskaan ennen tehnyt. Tuomarin luvalla saatiin sitten tehdä korjaava-kokeenomainen, joka meni ihan mukavasti.
9. Kokonaisvaikutus 7

Yhteensä 139p ALO3

Aapo

1. Paikalla makaaminen 10
2. Seuraaminen taluttimetta 8: Vähän oli vielä keskittyminen hukassa. Eihän me olla tokoa tehty pitkään aikaan.
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7: H-I-D-A-S
4. Luoksetulo 8: Ohjaaja käskytti kuulemma liian myöhään (ei ole muuten helppoa hahmottaa, milloin koira ja merkki ovat samalla viivalla), ja Aapo valui vielä vähän matkaa. Pysähtyi kumminkin, koska ennen koetta oli pieni epäilys, että täysillä tykitetään läpi ;)
5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 7: Pysähtyi hitaasti, ja takaisin tullessa rupesi haistelemaan jotain maasta ja kääntyi poikittain... mrrr
6. Noutaminen 6,5: Ensimmäinen heittoyritys meni ihan reisille; korkeutta oli muutama metri mutta pituutta heitolla noin metri :/ Uusintaheitolla onnistui. Aapo rynni täysillä kapulalle, murisi ja kaartoi laajan kaaren kautta vinoon eteen. Pisteitä tuli kumminkin, kun tämä kuului niihin liikkeisiin, jotka itse ennalta pisteytettiin nollaksi :)
7. Kauko-ohjaus 7: Ensimmäisessä istumisessa pieni hyppy ja sitten oma-aloitteinen maahanmeno. Muissa vaihdoissa ei mitään huomauttamista.
8. Estehyppy 9,5: tuli suoraan sivulle... hmph. Hyppäsi taas vähän pitkälle ja palasi kiltisti esteen taakse istumaan; liekö siitä puolikas pois.
9. Kokonaisvaikutus 8: Tuomarin mielestä koira oli koko kokeen todella paineistunut (heh!), vaikka esitys oli tyypillistä Aapoa. Kehuja tuli ohjauksessa siitä, ettei turhia eleitä ym ollut ja noin paineistuneeksi koiraksi se on saatu hyvin toimimaan.    

Yhteensä 159p AVO2

Kotimatka sujui kamalassa kelissä, kun oli säkkipimeää ja satoi vettä. Onneksi sai ajella omaa tahtia eikä ollut kiirettä mihinkään :)

Tänään otettiin suunnaksi Hämeenlinna ja tulessa oli Keita. Kokeen tuomaroi kukapa muukaan kuin meidän kokeiden vakkari tuomari Hannele Pörsti.

1. Luoksepäästävyys 10: Keita odotti tuomaria korvat pitkin päätä ja häntä heiluen. Kun sitten tuomari kumartui neitiä rapsuttamaan, Keita nosti etutassunta tuomarin käden päälle "rapsuta lisää" -ilmeellä :) Tähän olin enemmän kuin tyytyväinen.
2. Paikalla makaaminen 9: Joku todella mahtava haju sai neidin pyörimään paikoillaan (ja syömään jotain sieltä maasta). Välillä makasi todella nätisti ja ryhdikkäästi.
3. Seuraaminen kytkettynä 7: aivan kamalaa.. Ei minkään näköistä yhteyttä koiraan.
4. Seuraaminen taluttimetta 7,5: Ehkä vähän parempaa kuin hihnassa, mutta silti kaukana Keitan omasta tasosta.
5. Liikkeestä maahanmeno 8: Tarvitsi kaksi käskyä perusasentoon, joka oli sitten vino. Ei siinä muuten mitään suurempaa vikaa tainnut olla.
6. Luoksetulo 9: Tuli päin. Perusasentoon siirtyminen vaati kaksi käskyä ja tapahtui melkoisten ääniefektien saattelemana.
7. Liikkeestä seisominen 10: Tämä ihan bueno :)
8. Estehyppy 10: Vähän pitkät piuhat, mutta koska ei vaatinut kahta käskyä, ei siitä voinut rokottaa :)
9. Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 172p ALO1 jaettu 4. sija
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti