Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

torstai 13. syyskuuta 2012

Agimestikset, tokokokeet ja elämää narttujen kanssa

Blogin päivitys on nyt taas ollut katkolla. Käytiin Jyväskylässä 2.9., missä Milla kisasi Aapon ja Brixin kanssa agimestiksissä. Edellisenä iltana vietiin Keita Sannalle ja Joonakselle hoitoon. Aamulla Binka pääsi suuresti rakastamansa Tuulan luo viettämään laatuaikaa. Ruskeat kelpot pakattiin autoon ja lähdettiin ajamaan Jyväskylää kohti. Koko matkan piteli pientä vesisadetta, mutta liikennettä oli tosi vähän, joten matka eteni joutuisasti ja oltiin ajoissa perillä. Aapo kisasi kaksi starttia, joista toiselta tuli 0-rata ja irtosi toinen sija yhdistyksen mestaruuskokeessa <3. Brixi debytoi 1-luokassa. Ensimmäinen rata kosahti pussiin (pikkukoira melkein meni sen) ja toisella radalla into lopahti kesken. Brixille siis vain kisakokemusta ja rapsutuksia tältä reissulta. Luokkien välissä käytiin "Jussi-sedän" luona päiväkahvilla. Edellisestä kerrasta olikin jo vierähtänyt muutama vuosi. Asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, että Jussi tarjosi aikoinaan kodin meidän Eppu-terrierille, kun lääkärin määräyksestä koirasta jouduttiin luopumaan. Eppu elikin Jussin luona pitkän ja onnellisen elämän <3.

Takaisin Vantaalle ajettiin Hyvinkään kautta, mistä poimittiin Keita kyytiin. Keita oli viettänyt päivää lampaiden kanssa. Binkakin haettiin vielä kotiin Tuulan luota, missä pikkumusta oli sujuvasti näytellyt Tuulalle, että meidän koirat syökin siististi pöydältä - eikö teidän?!? Pätkääkään ei pikku-prinsessa ollut näyttänyt syylliseltä seisoessaan keittiön pöydällä syömässä kissanruokaa. Kotiin palattua kello oli jo 22.30, joten muutama päivä meni sitten toipuessa matkaväsymyksestä.

Viikot on vierähtäneet treeneissä ja työmaalla. Toko-kokeessa käytiin Siuntiossa 8.9. - tuloksilla ei paljon kehuta >:(

Kokeen tuomaroi Hannele Pörsti:

Brixi ALO2 142p

1. Luoksepäästävyys 8 Ei se pienen koiran pyrstö pysy maassa, kun ihmiset on niin ihania.
2. Paikalla makaaminen 8 Pieni koira nuuski ja venytteli, siitä pistemenetykset. Ei kuitenkaan lähtenyt mihinkään, vaikka meille tuntuu aina lankeavan viereen vinkuvat ja lähtevät koirat.
3. Seuraaminen kytkettynä 7 "Kun kehään astuttiin, niin kokeeseen saavuttiin" - koira kuuro, kontaktista ei tietoakaan. Otti häiriötä vähän siitä, tuosta ja tästä. . . meille on tullut koeongelma näköjään jäädäkseen.
4. Seuraaminen taluttimetta 5 VIITONEN!!! Siitä olisi kuulunut saada miinuspisteitä!! Koeongelma vain pahenee. Liike ei ollut "seuraaminen taluttimetta" oikeampi ilmaisu olisi ollut "hengataan kentällä mitään kunnolla tekemättä".
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 Minkä seuraamisen?!? Kyllä koira ihan nätisti osaa maahan mennä viis siitä missä se on . . . 
6. Luoksetulo 8 Liikkuri seisoi matkan varrella ja se setä piti kiertää kaukaa. . . ehtiihän sitä perille kiirettä pitämättäkin.
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 Siis edelleen: minkä seuraamisen?!?
8. Estehyppy 8 Koira nuuski vähän estettä.
9. Kokonaisvaikutus 6 Oli niin kamala esitys, ettei tästä olisi pitänyt saada pisteitä ollenkaan. Ohjaaja mietti joka liikkeen välissä, että mitä jos jätetään tähän, mutta kun on se periaate, että meillä mennään loppuun asti vaikka p...aaa tulee niskaan. 

Fiilis kokeen jälkeen oli tosi huono. Meille on kehittynyt koeongelma, eikä ratkaisua näytä löytyvän. Ongelman nimi on "kehänauhasyndrooma" ja se puhkeaa aina kehänauhan ylityksen yhteydessä. Ongelmaa ei ole saatu poistettua treenaamalla kehänauhan ylitystä, koska kysymyksessä on ilmeisesti vakava sairaus, joka puhkeaa vain tositilanteessa. Koska Binka on aikoinaan kärsinyt myös samasta vaivasta, se ilmeisesti liittyy jotenkin narttuhormooneihin (jokainen voi itse pohtia, onko kysymyksessä koiran vai ohjaajan hormoonit). Binkalla oireet ovat tosin lievittyneet vuosien myötä. Onneksi Keita ei vielä ole saanut tartuntaa. . .

Keita ALO3 125p

1. Luoksepäästävyys 9 Tuomari oli Keitan mielestä niin kiva, että sitä piti vähän jalan vierestä kurkkia. Keitan luokse tullessaan tuomari kysyi, että "Suunnitteletko hyppääväsi syliin?", mutta Keita kävikin selälleen, jolloin tuomari jatkoi "päätitkin valita hienovaraisemman lähestymistavan" ;D
2. Paikalla makaaminen 0 Ei niitä pisteitä anneta, jos ei jää paikalleen. Keita lähti samantien Millan perään (hmph)
3. Seuraaminen kytkettynä 8 Oli sivusta katsoen ihan hienoa.
4. Seuraaminen taluttimetta 8 Samat kommentit kuin edellä.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 Oli ihan loistava <3
6. Luoksetulo 0 Siis mammaa ei jätetä! Eikä mamma saa jättää! Peräänhän tuo lähti ennenkuin perille päästiin.
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 Niin taitavaa :)
8. Estehyppy 10 . . . Keita osaa :)
9. Kokonaisvaikutus 8     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti