Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Toko-koe Tuusulassa 25.8.2012

Blogi on nyt siirretty uuteen osoitteeseen. Nähtäväksi jää, jääkö tämä osoite pysyväksi. Kärsivällisyyttä ulkoasun kanssa - me vasta opetellaan.

Sitten asiaan: Käytiin eilen Tuusulassa lauman nuoriso-osaston kanssa toko-kokeessa. Tuomarina oli Hannele Pörsti.

Keita ALO1 174p

1. Luoksepäästävyys 8: Keita katsoi jo kaukaa, että tuolta se tuomari tulee. Ryömi tuomarin jalkoihin ja kääntyi selälleen "maharapsutuksia, kiitos".
2. Paikalla makaaminen 8: Ensimmäinen yritys meni pieleen. Vieressä oleva spanieli vinkui ja piippasi koko ajan kovalla äänellä. Keita tätä ihmetteli ja totesi parhaaksi lähteä Millan viereen. Hetken kuluttua nousi toinen ja kolmas ja neljäs ja viides koira, joista pari aloitti rähinän keskellä kenttää, jolloin nousi se viimeinenkin. Tuomari vihelsi pelin poikki ja antoi uuden mahdollisuuden paikkamakuuseen kaikille muille paitsi sille riitapukarille. Uusintayrityksessä Keita nuuski lonkka-asennossa, mutta ei enää yrittänyt lähteä mihinkään (järjestys vähän sotkeentui ja piippaava, vinkuva spanieli ei ollut ihan vieressä).
3. Seuraaminen kytkettynä 8,5: Oli ihan hienoa.
4. Seuraaminen taluttimetta 8: Keitalla alkoi vire vähän laskea kokeen loppua kohti (tämä oli toiseksi viimeinen liike muistaakseni)
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10: Oli tosi bueno :).
6. Luoksetulo 9: Keita juoksi täysiä eteen. Sivulletulokäskyn jälkeen työnsi päänsä Millan jalkojen väliin . . . tätä on esiintynyt ennenkin.
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9: Oli hieno. Olisiko vino perusasento vienyt pisteitä.
8. Estehyppy 10: Ei mitään huomautettavaa <3
9. Kokonaisvaikutus 8

Vire alkoi Keitalla laskea kokeen loppua kohti. Aina ei jaksa muistaa, että monessa suhteessa lauman kuopus on vielä ihan vauva, vaikka se jo paljon osaakin.

Brixi ALO2 146p.

Ei Brixille ykköstulosta vieläkään. Koira oli ihan hyvässä vireessä kehänauhan ulkopuolella. Kehänauhan ylityksen jälkeen päällemme laskeutui joku Tsernobilin jäänne, joka vei kaiken tekemisen ilon. Koko suoritus oli pisteistä huolimatta ihan kamalaa katsottavaa. Koira ei yhtään mukana. . . alkaako Brixinkin kohdalla tämä "Elämää nartun kanssa" postaus?!? Ei sillä voi joka kuukausi juoksukaan olla!!!

1. Luoksepäästävyys 8: Koira oli tällä kertaa "hillityn" luoksepäästävä: ryömi tuomarin jalkoihin selälleen rapsutettavaksi. Kaikki muut koirat rivissä saivat 10-luoksepäästävyyden, mutta meidän perheessä. . . .
2. Paikalla makaaminen 10: Tästä olen niin ylpeä <3. Ensimmäisellä yrityksellä Brixi oli viimeinen koira, joka pysyi paikkamakuussa. Tosin Brixikin nousi, kun kentän keskellä alkoi rähinä, mutta tuli ensimmäisestä kutsusta suoraan luokse. Uusintayrityksessä ei huomautettavaa (okei, oli lonkka-asennossa). Päädyttiin Keitan viereen ja Keita vähän kurkki Brixiä, joka ei ollut moista näkevinäänkään.
3. Seuraaminen kytkettynä 6: Tässä ne korvat sitten jäivät matkasta ja koira kans. Ihan kamalaa samaan suuntaan kävelyä, ei kontaktista tietoakaan. Perusasento? Mikä perusasento?!?
4. Seuraaminen taluttimetta 5: Ja eikun muuttui koko ajan kamalammaksi. Ei ole kuullutkaan mistään seuraamisesta!!!
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7: Valmisteleva osuus taas ihan syvältä ja pimeästä. Ei tuo vauhtikaan päätä huimannut.
6. Luoksetulo 7: Jos tuo olisi vielä vähän hitaammin tullut, niin olisi valunut takaperin.
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8: Valmisteleva taas yhtä kärsimystä. Se seisoi sittenkin.
8. Estehyppy 9: Pistemenetys tuli varmaan siitä, kun koira ennakoi perusasentoon istumisen. Muuten ei huomautettavaa.
9. Kokonaisvaikutus 7

Illalla käytiin vielä ottamassa vähän treeniä ajatuksella "mikä koiraa vaivaa". Pienillä kurinpalautuksellisilla keinoilla saatiin kuulo palaamaan molempiin korviin ja koira teki tosi hyvin hommia. Nyt pistää miettimään alkaako meillä tämänkin nartun kanssa "Nämä-on-treenit-ja-koira-osaa" versus "Tämä-on-koe-ja-koiraa-alkaa-ahdistaa". 

2 kommenttia:

  1. Onnea Keitalle ykköstuloksesta, hienosti meni! Brixie taitaa olla myös Narttu isolla alkukirjaimella...? Tsemppiä, kyllä se viimeinen ykkönen jossain vaiheessa tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kai... tai sitten me päästään Guinnessin ennätysten kirjaan osastoon "Eniten ryssittyjä tokokokeita" (hmph)

      Poista