Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Dreamoor-maastoleiri, Yacatis-kennelpäivä ja Porvoon näyttely

Blogin päivitys on ollut vaisua, mutta ollaan me jotakin tehtykin.

Viikko sitten Milla oli Keitan ja Aapon kanssa Dreamoorin maastoleirillä Jämillä. Perjantaina saavuttiin alkuillasta. Sanna H:n kanssa sumplittiin majoitusjärjestelyjä aavistuksen uuteen uskoon, kun huomattiin, että toisen mökin huoneet olikin luultua pienemmät. Saatiin myös alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen järjestettyä molemmille kouluttajille omat huoneet. Me päädyttiin Martinan ja Näbbenin huonekavereiksi. Tai ehkä mökkikavereiksi olisi oikeampi ilmaisu, koska meidän majotus oli erillisessä pikkumökissä. Kiitos ja anteeksi, koska Aapohan ei aina pysynyt siellä kevythäkissä, mihin se kesäkuussa treeneissä teki reiän. Kaiken säätämisen jälkeen lähdettiin käymään paikallisessa kaupassa, että saatiin koutsit ruokittua viikonlopun ajan. Illalla Milla sitten muutaman muun avustuksella (kiitos siitä!) kokkaili viikonlopuksi jauhelihasoppaa.

Lauantaina autot starttasi vähän ennen yhdeksää kohti maastoja. Me luumuiltiin Sanna J:n kyydillä metsään, koska muuten olisi ollut hirveää säätöä häkkien laittamisessa autoon ja sieltä pois. Keitan kanssa oltiin jälkiporukassa, jota oli kouluttamassa Toivasen Hanna. Maastot oli super-hyvät, kaunista mäntykangasta silmänkantamattomiin. Vilja-bortsun omistaja Jonna tallasi Keitan jäljen, joka oli n. 800m pitkä muistaakseni neljällä kepillä. Ei menny niinku strömsössä! Vissiin jotain suorituspaineita tuli sekä koiralle että ohjaajalle, kun kumpikaan ei esiintynyt tasonsa mukaan (ainakaan koira, ohjaajahan on muutenkin siellä vaan sähläämässä) :/ Kaikki kepit kuitenkin löytyi, joten jotain hyvää kumminkin.

Leiri-kuvien (c)Sanna Jääskeläinen




Iltapäivällä käytiin mökeillä syömässä ja sen jälkeen palattiin metsään. Jonna tallasi Keitalle toisen jäljen, jolle pituutta n. 350m. Pientä lipsumista tuli yhdessä kohtaa, mutta kokonaisuutena mun mielestä onnistunut suoritus ja kaikki kepit taskussa tultiin pois. Jäätiin vielä Sanna J:n kanssa juoksuttamaan Fionaa ja Aapoa, joka oli joutunut olemaan koko päivän autossa.






Illalla perinteisesti saunottiin ja vietettiin aikaa porukalla. Virtain-leireiltä tuttua leiriperinnettä eli tietovisaa ei tällä kertaa (onneksi!) ollut ohjelmassa.

Sunnuntai-aamuna lopetettiin leikki kesken, pakattiin auto ja klo 7.15 startattiin kohti Someroa ja Yacatis-kennelpäivää. Alkumatka meni mukavasti unihiekkoja silmistä kaivellessa ja arpoessa, mihin suuntaan tie mahtaa mennä, koska oli aivan jäätävä hernerokkasumu. Ajoaika välillä Jämi-Somero on todistetusti sitten 2,5h. Onneksi aamulla ei ollut liikennettä, mutta kyllä tuntui välillä, ettei matka lopu ollenkaan.

Meidän jengistä oli mukana kaikki viisi. Koiria oli paljon paikalla, mutta valitettavan vähän kelpieitä. Onneksi oli aivan mahtava pentu-kelpie tullut joukon jatkoksi, niin ei oltu ainoita kelpiekansan-edustajia isäntäväen lisäksi. Keita oli mukana pitämässä huolta siitä, että bordecolliekin näkyy tapahtumassa kuin tapahtumassa. Mia oli järjestänyt paikalle geenitutkimuksen verinäytteiden oton, joten samalla reissulla otettiin näytteet koko laumasta. Saatiin myös ensikosketus rallytokoon. Ohjaajille kyltit tuottivat vaikeuksia, mutta Aapo todisti olevansa hieno rallytoko-koira ja saikin kouluttajalta ohjeen ilmoittautua kokeeseen. Harmi oli unohtanut kasvaneensa hevosten kanssa ja aluksi piti moisia kummajaisia puffaamisen arvoisina. Hevoset olivat onneksi tottuneet kaistapäisiin koiriin, eivätkä suuremmin välittäneet Harmin kommenteista. Päivän mittaan Harmi uskaltautuikin tekemään lähempää tuttavuutta hevosten kanssa ja haastoipa tuo yhtä leikkimäänkin.

Eilen suunnattiin Porvoon näyttelyyn. Mukaan mahtuivat Harmi, Keita ja Aapo. Brixi ja Binka jäivät kotia vahtimaan. Harmin kanssa oli käyty pari viikkoa aikaisemmin match showssa harjoittelemassa. Harjoitukset eivät luvanneet hyvää. Reissussa oltiin Heidin ja Verena-Bernin kanssa. . . mitä tekee Harmi?!? Nostaa jalkaa keskellä nurmikenttää ja jättää merkit Vertsun kylkeen!!! Porvoossa sitten tarkkailtiinkin silmä kovana Harmin takajalan asentoa ja tapahtumasta selvittiin ilman vuotovahinkoja.

Molemmilla roduilla tuomarina oli Charlotte Höier Tanskasta.

Keita KÄY EH2
Nice type, but she's a bit narrow in chest and body. Very typical head and expression. Perfect temperament. Nice forechest but chest and body could be boarder. Moves nice from side but turning her hind paws out when moving.

Tuomari kommentoi, että koira on kauttaaltaan niin kapea ja kevyt, ettei tänään eriä, mutta luonne on erinomainen. Hän sanoi, että koira taitaa olla sen tyyppinen, ettei massaa tahdo millään saada, kun on koko ajan liikkeessä. Ei kehdattu sanoa, että vastahan se oli niin lihava, että hyvä kun kehtasi ulos viedä. 

Harmi NUO ERI1
Very happy kelpie of nice type. Very typical head with perfect expression. Correct mouth. Good ears. Nice length of neck and strong topline. I would prefer slightly better angulations front and rear. I would prefer stronger upper???. Nice paws moves paraller accatable tail lenght. Very nice coat texture. 

Tuomari halusi vielä sanoa, ettei myöntänyt SA:ta, koska olisi toivonut koiralle parempia kulmauksia.

Aapo VAL ERI2 SA PU2
Very nice size and substance. I would like a bit more masculin expression but his very extrawirth. Very nice type of head. Good earplacement. Perfect skull. Good neck and topline. Shoulder placement could be slightly better. Good long ribcage. Very nice side movement. But moves a bit close behind. Tends to turn front legs out. Shows himself well.



Harmi oli jo melko väsynyt kehään mennessä, joten ravi jo lähes onnistui. Sen verran poika kuitenkin piristyi, että liikkeet olivat vähän turhan vauhdikkaat. Esitys oli kuitenkin parempi verrattuna mätsäriin, missä koira kauhoi kaikin voimin kehää ympäri.

Kuva mätsäristä

Sitten on käyty tottiskentällä harjoittelemassa esteitä ja noutoa Harmin ja Brixin kanssa. Binka tekee omaan tyyliinsä piilonkiertoja pallopalkalla :) Keita ja Aapo on päässeet treenailemaan rally-tokoa kennelpäivän innoittamana.

Binka, Brixi ja Harmi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti