Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Mörköjä ja menninkäisiä

Niitä on ilmestynyt Harmin elämään. Varsinkin iltaisin pitää haukkua kaikki epäilyttävät puistonpenkit, jotka eivät vielä eilen olleet siinä. Saati sitten liikennemerkit! Niitä on nyt ilmestynyt Harmin mielestä mitä eriskummallisimpiin paikkoihin, kun kevään työmiehet ovat purkaneet kadun reunuksia auki. Ne hurjan pelottavat liikennemerkit voivat vaikka hyökätä kimppuun illan pimeydessä, joten Harmi on tehnyt johtopäätöksen, että hyökkäys on paras puollustus. . . . ainakin nuoren kelpie-koiran kohdalla.

Lumet alkoivat sulaa täällä etelässä hyvää vauhtia ja kutina maastoihin alkoi olla melkoinen. Viime viikolla päästiin nauttimaan ihanasta keväisestä metsälenkistä ja maisemat näyttivät tällaisilta:

Harmi ja Brixi keväisessä metsässä

Harmi "mr Muscle"

Viikko sitten oltiin Tervakoskella Sanna H:n vieraina. Treenattiin pienimuotoisesti tottista ja tehtiin kevään ensimmäinen esineruutu. Brixille kolme esinettä: yksi oma ja kaksi vierasta. Brixi siis tietenkin toi sen oman vaikka ruutuun lähetys tapahtui vasemmasta reunasta ja oma oli oikeassa takakulmassa. Kävi pikkukoira haistamassa ainakin yhden vieraan ja totesi, ettei sitä kannata ottaa. Nyt siis ohjelmaan runsaasti vieraita esineitä!

Hakutreenit ovat jatkuneet vaihtelevalla aikataululla koko talven, eilen viimeksi. Binka on ollut "pentukoirana" tallaamassa rataa ja kerjäämässä herkkuja treenikavereilta. Nyt kun aktiivitreenaus on Binkan kohdalla historiaa, niin treenikaverit sitten syöttelevät sikapossua, joka osaa kerjäämisen jalon taidon. Siinä jos jaettaisi palkintoja, niin Binka olisi moninkertainen multivalio. Harmi on jo oppinut etsimään valmiita ja irtoaakin mukavasti syvälle metsän uumeniin. . . ja ennen kaikkea palaa sieltä myös kutsusta ohjaajan luokse. Harmihan siirrettiin patukkapalkalle talven aikana. Nyt tuli jo kaikki patukat ohjaajalle asti. Välillä niitä on sitten etsitty muiden koirien myötävaikutuksella. Brixi toimi tosi hyvällä moodilla. Keskilinjalla neiti osaa istua melko välinpitämättömän näköisenä - ohjaajalle tuli lähetyksessä tunne, että mihinhän tuo mahtaa mennä. Lyhyt käsky ja neito-ruskea uppoaa joka lähetyksellä suorassa linjassa maastoon. Ilmaisustakin tuli maalimiehiltä kehuja. 

Tänä aamuna sitten tuli takaisku ja taivaan täydeltä lunta. Päivän aikana maa on muuttunut valkoiseksi ja lunta on ainakin 10cm.

Harmi ja Brixi ottavat ilon irti takatalvesta.

Kolme kelpietä lumessa.

Brixi mietteliäänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti