Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Mölleillään Binkan kanssa

Tänään oltiin Binkan kanssa mölli-hakukokeessa Ihanaa, että joku jaksaa sellaiset järjestää :) Ongelmat tiedettiin ja saatiin kyllä kaikki esille päivän aikana. Päivä alkoi tottiksella, missä oli kolme suorittavaa koiraa. Binka meni ensin paikallaoloon. Siinä ei ollut ongelmia: koira pysyi ampumisesta huolimatta. Kai ne laukaukset olivat sitten niin kovaäänisiä, että pienellä koiralla meni korvat lukkoon ja tarvitsi kaksi käskyä istumaan nousemiseen. Suorituspuolella ne meidän ongelmat eivät jääneet kyllä kenellekään paikalla olijoista epäselviksi: Seuraaminen oli HIRVEÄÄ!!! Koira laahasi ja jätätti. Liikkeelle lähdöissä joka kerta vähintään kaksoiskäsky ("en kuuntele, en osaa"). Kun oma otsasuoni alkoi pullistua puhkeamisen rajalle, niin koira alkoi vielä väistelemäänkin >:( Jättävissä huomautusta valmistelevasta osuudesta (yllätys, yllätys). Istumaan jätettäessä putosi maahan makaamaan - käännyin sitten reilusti ympäri ja käsiavun kanssa koira istumaan. Maahanmeno oli (valmistelevaa lukuunottamatta) bueno. Tasamaan noudon ohjaaja yritti pilata sanomalla koiralle "nouda" ?!? Meillä ei yhdelläkään koiralla ole käskysanana "nouda", joten mikä lie ohjaajan aivopieru tuokin sitten oli. Hyppynoudossa piti sotkea koiraa lisää: Käskin sen tuomaan suoraan, kun tuo metrinen ei taas viime treeneissä millään onnistunut. Koira oli vähän kysymysmerkkinä, mutta toi kapulan ilman hyppyjä (siis ei pisteitä tästä). Estenouto oli tosi hyvä, tuomari huomautti, että pito voisi olla parempi. Sitten sokerina pohjalla eteenlähetys: koira laahaa piestyn näköisenä metrin ohjaajan takana. Käsimerkillä juoksee suoraan ja etenee kuin ohjus kentän päähän asti, missä käskystä makaamaan. Tuomari totesi, että koirasta näkee selvästi, että se osaa liikkeet, mutta mieliala ja vire oli HUONOT! Pisteitä saatiin 62.

Seuraavaksi suunnattiin esineruutuun. Ruudun maasto oli polveileva, joten lähetyksen jälkeen katsekontakti koiraan hävisi. Siinä sitten mietin, että mihin asti tuo mahtoi mennä. Aikani odoteltuani huusin koiran takaisin. Takalinjaa Binka juoksenteli edestakaisin ja nosti lopulta esineen. Porsasteli tuodessa sen verran, että pudotti sen kaksi kertaa lähetyslinjalle. 26p.

Maastoon pääsyä jouduttiin sitten jonkin verran odottelemaan. Lähetys vasempaan etukulmaan: koira tarkasti alueen. Oikea etukulma oli melkoisessa ryteikössä. Koira upposi sinne hyvin, mutta ei ilmaissut maalimiestä. Oli juossut ohi 3 metrin päästä. Lähetys toiselle puolelle oli edestakaisin juoksemista eikä koira oikein uponnut syvälle. Sitten se selkeästi otti hajun ja lähti keskilinjan yli (omaehtoisesti, mikä ei siis kokeessa ole suotavaa) ja nosti ensimmäisen maalimiehen oikeasta takakulmasta. Paluu takaisiin lähetyspisteeseen ja uudestaan sivujen tarkistus johti siihen, että koira palasi takaisin ryteikköön, työskenteli taaksepäin ja nosti jo kerran ohittamansa ukon. Tuomarin mielestä koira teki työtä liian oma-aloitteisesti. Toivoi myös energisempää haukkua. Omasta mielestäni haukku oli ihan bueno: yhtäjaksoista hakkumista siihen asti, että pääsin paikalle. Pisteitä meille suotiin 152.

Koska kyseessä oli möllikisa, niin kaikki kokeilijat eivät halunneet kaikkia osioita tehdä. Järjestäjien pistelaskusysteemi jäi minulle epäselväksi, mutta kotiin palatessa sijoitus oli 3:s ja palkinnot oli kassissa :)

Kotona tuntuu tosi hiljaiselta kun Aapo on joukosta poissa. Milla vei eilen Aapon Sannalle ja on tänään koko päivän potenut eroahdistusta ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti