Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Kesä ja kärpäset... paitsi että nekin taisi saada lämpöhalvauksen

Vähän on päivitystauko venähtänyt pitkäksi, mutta täällä ollaan taas. Edellisen päivityksen jälkeen vuodenaikakin on ehtinyt vaihtua jo kahdesti.

Toukokuussa Brixi ja Lysti oli ilmoitettu Palveluskoiratapahtumaan näyttelyyn. Lysti esiintyi ensimmäisen kerran junnu-luokassa. Hieman jännitti, miten esiintyminen menee, koska valmistautuminen oli luvalla sanoen huonoa. Pikku-kelpie esiintyi kuitenkin tosi kauniisti. Tuomarina oli Harri Lehkonen. Lystin tuloksena oli JUN ERI1 SA VASERT. "Vielä hieman kesken kehityksen oleva nuori narttu. Kaunis pää, hyvät korvat, tasapainoiset kulmaukset vielä kevyessä rungossa. Oikeanlaatuinen kevyt turkki. Erinomaiset liikkeet. Esiintyy reippaasti". Brixi korkkasi käyttöluokassa nätisti tuloksen KÄY ERI1 SA PN4. " Hyvän kokoinen, rauhallisesti esiintyvä narttu. Oikean muotoinen pää, hyvät korvat. Hyvät mittasuhteet. Hyvät kulmaukset. Kaunis ylälinja. Oikean laatuinen turkki. Liikkuu hyvällä askeleella, mutta hieman ahdas takaa." Tytöt esiintyivät vielä Yacatiksen kasvattajaluokassa, joka olikin ROP-kasvattaja.

Lysti heinäkuussa.

Kesäkuun alussa Brixi korkkasi hakukokeen avoimen luokan. Huonosta ohjaamisesta johtuen maastopisteet kokeen ensimmäisenä osa-alueena eivät olisi riittäneet tulokseen, joten jätettiin leikki kesken helteisen päivän takia. Brixi nosti kaksi ukkoa, mutta teki yhden "virheilmaisun" ts. lopetti ilmaisun ja jätti maalimiehen metsään. Parin viikon päästä mentiin yrittämään uudelleen. Päivä oli taas tosi kuuma. Koe alkoi taas maastolla. Brixin maalimiesmotivaatio oli olematon, etsintä oli vähän metsässä hengailua. Siihen lopetettiin sekin koe, eikä uutta nyt ole katsottuna.

Brixi


Kesäkuun alussa Lysti sairasti ärhäkän sorttisen suolistotulehduksen, joka onneksi taittui antibiooteilla. Lysti myös vietti kuukauden "mummolassa" kasvattajan luona Somerolla itsenäistymässä. Kotiin heinäkuun alussa tulikin varsin aikuistuneen oloinen nuori neiti. Lystin kotiinhaku-reissulla kaikki meidän koirat luovuttivat verta aineenvaihduntatutkimukseen.

Heinäkuu toi tullessaan aivan karmeat helteet, jotka ei tätä kirjoittaessa osoita mitään loppumisen merkkejä. Helteiden myötä meni myös kaikki treenisuunnitelmat ja ollaankin vaan keskitytty hengittämiseen (joka sekin näillä keleillä käy ihan työstä). Päivällä ulkoillaan vain pakolliset ja illalla lähdetään ulos vasta yhdeksän jälkeen.

Binka, joka ennen on nauttinut lämpimistä kesistä, kärsii eniten helteistä. Krooniset suolisto-oireet pahenivat helteiden myötä ja mummo-koira on nauttinut päivittäin kipulääkkeitä. Ruokahalukin mummo-koiralla vaihtelee päivittäin. Kuitenkin vielä joka päivä on jossakin vaiheessa ruoka maistunut. Koska koiraa on mahdotonta viilentää työpäivän aikana, niin onneksi näiden työvuosien jälkeen on vihdoin työpaikka, mihin voi tarvittaessa ottaa koiran mukaan. Binka onkin nyt ollut "terapeuttisena toimistokoirana" ja nauttinut tehtävästään.

Binka iltaulkoilee.

Keita on voinut ihan kohtuullisen hyvin. Alkukesästä (kun vielä kelit salli) treenailtiin tottista ja hakua. Lystin viettäessä kesää Somerolla, Keita pääsi pitkästä aikaa oikeasti hakuilemaan. Jotain on Keitan korvien välissä tapahtunut, kun se uskalsi peräti haukkua maalimiehet. Aikaisemmin Keitan ilmaisu oli tarkoitus rakentaa rullailmaisuksi, koska se väisti maalimiehiä niin paljon, että pelkkä etsiminen oli sille kova vaatimus. Nyt kun se tauon jälkeen pääsi hakuilemaan, se olisi viihtynyt pidempäänkin maalimiesten luona.

Keita ja keppi

Heinäkuussa Lysti sai uudelleen suolistotulehduksen, jota nujerretaan jälleen antibioottikuurilla. Ei ainakaan tarvitse miettiä ilmoittautumisia mihinkään, kun ollaan taas dopingissa. :/

Harmin kanssa käytiin eilen Porvoon näyttelyssä. Tuomarina oli Elena Ruskovaara. Päivä oli kohtuuttoman kuuma ja hiki tuli jo näyttelyalueelle kävellessä. Tällä kertaa hikoileminen kannatti. Tuloksena AVO ERI1 SA PU1 SERT VSP "Hyvin maskuliininen. Sopiva luusto. Hyvät mittasuhteet. Maskuliininen, oikeailmeinen pää. Hyvin asettuneet kookkaat korvat. Hyvät silmät. Korreksti kaula. Tilava runko. Tarpeeksi kulmauksia. Ponnekkaat, hyvät liikkeet. Hyvä käytös." Edeltävästi oltiin käyty treenaamassa "uros-treeniä" ja kehässä ravaamista. Harmilla kun tahtoo olla noissa liikkeissä vain on/off-nappi. Näyttelytreeniä jatketaan vielä ja jossakin vaiheessa käydään yrittämässä sitä viimeistä sertiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti