Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Katsaus menneeseen vuoteen

Taas on se hetki vuodesta, että on tullut aika luoda katsaus menneeseen. Kulunut vuosi on mennyt enemmän tai vähemmän eläinlääkäreiden rahapussien lihottamiseen. Vuoden surullisin tapahtuma oli lauman "Hessu Hopon" saattaminen viimeiselle matkalle syyskuussa. Edeltävästi koko vuosi meni sairastamisen merkeissä. Hetkittäisiä valon pilkahduksia oli tunnelin päässä, mutta kaiken kaikkiaan Aapon osalta vuosi oli raskas ja lopullinen päätös rakkaan koiran päästämisestä lähtemään oli se oikea päätös. Kasvattaja-Mia oli suurena tukena vaikeiden asioiden äärellä, kiitos siitä.

Aapo

Heti vuoden alussa Keita alkoi myös oireilemaan ja kantoi kortensa kekoon eläinlääkäreiden työllisyyden turvaamiseksi. Selässä todettiin alkavaa spondyloosia ja Keitan PK-uran todettiin siitä syystä tulleen tiensä päähän. Keitahan oli jo aikaisemmin osoittanut lisääntyvää hyppyhaluttomuutta. Kontrollikuvat otettiin puolen vuoden päästä ja koska tilanne oli selän osalta pysynyt ennallaan, niin päädyttiin jäämään seuraamaan tilannetta. Muutamia ontuma-kausia lukuunottamatta Keita on voinut arjessa hyvin. Harrastaminen on ollut olosuhteista ja koiran voinnista johtuen vaihtelevaa. Milla teki kesän ja syksyn aikana loppurutistuksen kouluasioissa ja onnistui tavoitteissaan - valmistuminen tapahtuu lähes vuoden etuajassa. Muutama viikko Aapon poismenon jälkeen pienentynyt Riihimäen alaosasto muutti Espooseen, mikä mahdollisti alaosastojen yhteiset tapaamiset aikaisempaa paremmin. Keitalle paluu riehumaan muun porukan kanssa on tehnyt hyvää. Näyttelyrintamalla tuloksina oli Tuusulasta KÄY ERI1, Järvenpäästä KÄY ERI1 SA PN3 VASERT ja syyskuussa Keita osallistui rodun erikoisnäyttelyyn Janakkalassa tuloksena KÄY ERI3.

Keita

Binkalle kuivasilmäisyyteen löydettiin doping-vapaat silmätipat ja oltiin taas menossa mukana. Syksyllä Binka kävi vielä silmätarkissa ja eläinlääkärin mukaan silmät eivät ole enää ihan nuoret, mutta muuta vikaa niistä ei löytynyt. Koska koiran ja omistajan sanotaan vuosien myötä alkavan muistuttaa toisiaan, niin hämäräsokeus on meille Binkan kanssa nyt yhteistä. 
Binka korkkasi rally-tokossa toukokuussa tulosella ALO HYV. Näyttelyihin ehdittiin tänä vuonna neljä kertaa. Tuloksina Salosta VET EH1, Tuusulasta VET ERI1 PN2 SA VET-ROP, Järvenpäästä VET ERI1 PN1 SA VSP VET-ROP. Rodun erikoisnäyttelystä Janakkalasta tulos oli VET ERI3 SA.
Ja jotta eläinlääkärit eivät tuntisi itseään tarpeettomaksi, niin viikko Aapon menettämisen jälkeen Binka sairastui akuuttiin haimatulehdukseen. Haimatulehduksen jälkitautina koiralle kehittyi paksunsuolen tulehdus, mikä on pysynyt kurissa lääkityksellä. . . eli taas olemme doping-karenssissa. Lääkityksen kanssa koira onneksi voi hyvin ja jaksaa elää arkea.

Binka

Viime vuonna Brixiltä operoitu anaalistriktuura on pysynyt kunnossa. Brixin kanssa keskityttiin kesällä tottikseen ja esineruutuun. Molemmissa tapahtui huimaa edistystä hankaluuksien jälkeen. Syksyllä ilmottauduttiin hakukokeeseen. Ensimmäinen koe meni lämmitellessä: tulosta ei tullut maastosta eikä tottiksesta. Ensimmäisen kerran Brixi kuitenkin teki esine-etsinnän kokeessa. Tarkoituksena oli jättää kokeilut tänä vuonna tuohon yhteen, kun talvi jo teki tuloaan. Mentiin kuitenkin vielä lokakuussa kokeilemaan toisen kerran, jolloin pieni koira oli maastossa aivan loistava 190p. Tulos kaatui tälläkin kertaa tottikseen ja erityisesti esteisiin. Brixi ei hypännyt hyppyestettä ja tipahti liukkaalta A-esteeltä kapula suussa. Koska meidän tottis ei muiltakaan osin ole 100% täydellistä, eivät tottispisteet riittäneet tulokseen. Kokemus oli kuitenkin hyvä. Näyttelyihin ehdittiin neljä kertaa. Tuloksina Salosta AVO ERI1 PN1 SA VSP. Tuusulasta AVO ERI3 PN4 SA. Järvenpäästä tultiin kehästä ulos sileän ERIn kanssa. Erikoisnäyttelyn tulos oli AVO ERI2 SA.

Brixi

Harmin kanssa pääosassa on ollut treenaaminen ja käytöstapojen opetteleminen. Vaikka koira on jo yli 2-vuotias, Harmin sisällä asuu pieni Vaahteramäen Eemeli, joka pyrkii esille kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Toukokuussa Harmi kävi MH-kuvauksessa, missä ei suuria yllätyksiä tullut. Näyttelyissä käytiin Harminkin kanssa neljä kertaa. Tuloksena Salosta AVO ERI1 PU1 SA ROP SERT. Siitä kun ei voinut enää parantaa, niin Tuusulasta saatiin AVO EH, Järvenpäästä AVO ERI ja erikoisnäyttelystä AVO EH. Keväällä Harmilla oli tapaaminen Kuura-kelpien kanssa, minkä tuloksena Yacatis-kenneliin syntyi kolme suloista tyttö-koiraa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti