Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Ralli-prinsessa ja näytelmää

Helatorstaina tehtiin uusi aluevaltaus. Binka korkkasi ensimmäisen rally-toko kisansa 10,5-vuotiaana. Pariin vuoteen ei ole tehty oikein mitään, mutta kun olemme päässeet eroon doping-karenssista, niin pitäähän sitä vielä jotakin yrittää. Hirveästi ei harjoiteltu etukäteen - ohjaaja yritti saada jotakin tolkkua rally-tokon kylteistä. Ihan siinä ei sitten onnistuttu, koska tuomari rokotti pari kertaa ohjaajan virheestä. Tulos kuitenkin saatiin 77p, ALO HYV.

Binka kisasuorituksen jälkeen.

Merjan kaikki koirat oli ilmoitettu Salon ryhmänäyttelyyn lauantaina. Numerolappujen tultua huomattiin, että kaikilla koirilla oli peräkkäiset numerot *auts*. Milla päätti tulla avuksi ja näyttelypäivästä selvittiin kunnialla. Tuomarina oli hurmaava iäkäs irlantilais-nainen Helen Hegarty.

Ensimmäisenä omista koirista kehään meni Harmi. Näyttelytreeniä emme siis taaskaan olleet tehneet kaikista kehoituksista ja hyvistä aikomuksista huolimatta. Kehä oli onneksi parkkipaikan vieressä ja olimme ajoissa paikalla, joten pari kertaa ehdittiin Harmin kanssa harjoitella ravaamista ja seisomista. Kehässä piti kuitenkin varmistaa koiran käyttäytymistä ja siinä kuluikin pihvitikku poikineen. Tuomari huomauttikin heti hymyssä suin, että ohjaajan pitäsi ruokkia koiransa paremmin kotona, kun tuo tuntuu olevan nälissään. Sitten kävi käsky näyttää koiran hampaat tuomarille. Pihvitikku toisessa kädessä siitä ei tullut mitään, joten siinä kiireessä työntämään pihvitikku omien hampaiden väliin, mikä aiheutti tuomarilta huomautuksen: Et ole koiralle reilu, kun nyt vielä itse syöt sen eväät. Harmi liikkui ihan kivasti kehässä. Tuomarin arviossa luki: "Very good mouth. Good eyes Good ears. Good topline. Good tail carriage. Good mover."

AVO ERI1 SA PU1 SERT ROP.

Seuraavana oli Birixin vuoro mennä kehään Millan saattamana. Pihvitikut tekivät taas kauppansa. Ilma oli kuitenkin sen verran kuuma, ettei Brixi halunnut liikkua kovin lujaa. "Very feminine bitch. Very good mouth. Good head and ear carriage. Good ... , topline and tail carriage. Good mover." 

AVO ERI1 SA PN1 VSP.

Näyttelytähdet

Viimeisenä vaan ei vähäisempänä kehään meni Binka ensimmäisen kerran pariin vuoteen. Mummo-koiran ikä aiheutti tuomarissa ihmetystä ja tämä totesikin koiran olevan hyvässä kunnossa. Toinen päivittelyn aihe oli se, että koiralla oli vielä kaikki omat hampaat tallella. Binka liikkui kehässä veteraanin kokemuksella, mutta nuo takaosan liikkeet huononevat vuosi vuodelta ja takajalkojen ristiin astuminen ei jäänyt tuomarilta huomiotta. "Very feminine, good head. Nice expression. Nice reach of neck. Little bit close in hind movement. Nice topline."

VET EH1.

Koska päivä oli kuuma ja ryhmäkehiin pääsyä olisi pitänyt odotella kolmisen tuntia, pyydettiin lupa poistua ja sen saatuamme käännettiin nokka kohti Vantaata, missä Aapo ja Keita olivat toimineet kotimiehinä. Illalla oli taas ohjelmassa laumaviihdettä vapaalla, mistä kaikki koirat ovat nyt nauttineet suunnattomasti.

Meidän jengi vasemmalta oikealle: Harmi, Brixi, Binka, Aapo ja Keita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti