Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

lauantai 27. joulukuuta 2014

Vuosi paketissa

Taas on se aika vuodesta, jolloin suunnataan katse menneeseen. 1.1.2014 Harmi ja sisarukset näkivät päivänvalon. Helmikuussa Harmi muutti Vantaalle ilahduttamaan muuta laumaa. Harmi on ollut nimensä mukainen alusta asti. Ensimmäisellä viikolla Merja yritti kiivetä pentuaitauksen yli ja huonostihan siinä kävi. Kyynärsauvat olivatkin sitten jonkin aikaa liikkumisen apuvälineinä. Vuoden aikana on treenattu perusasioita sekä hakua ja jälkeä. Koerintamalla meitä ei kuitenkaan nähdä vielä pitkään aikaan. Pariin näyttelyyn on ehditty osallistua. Heinäkuussa erikoisnäyttelystä kotiin tuomisina PEK1 KP ja VSP-pentu. Joulukuussa käytiin Helsinki Winner-näyttelyssä mistä JUN ERI3.Brixi kävi keväällä parissa toko-kokeessa, joista parempi tulos oli AVO2. Tokon ongelmat olivat kasvaneet liian suuriksi ja loppukeväästä haimmekin sitten lisää oppia Sirke Viitasen koulutuksessa. Oppi kantoi hedelmää ja perusongelmat saatiin korjattua. Kokeisiin ei kuitenkaan enää ilmoittauduttu. Treenaamisessa on panostettu PK-tottikseen ja noutoihin, missä olikin syksyllä jo edistystä nähtävissä. Jälkeä ja hakua on treenattu edelleen. Kesällä kokeiltiin myös vesipelastusta, mutta pieni koira on siihen aivan liian pieni. Erikoisnäyttelyssä Brixillä oli kotiin tuomisena AVO ERI1 SA PN2. Elokussa mentiin maailman voittaja-näyttelyyn, mistä kotiin tultiin vara-sertin kanssa. Suuren maailman kuviot aiheuttivat pientä hämmennystä, koska Brixi ei ole enää aikoihin saanut vastaanottaa sertiä. Kotona Brixi on erityisesti ollut Harmin kiinnostuksen ja kiusanteon kohteena kuten aina iso-siskot. Lopulta Brixi kyllästyi Harmin kiusaamiseen rappukäytävässä ja siirtyi oma-aloitteisesti käyttämään ulos mennessä portaita.
Aapon koevuosi on ollut laiha. Muutaman kerran keväällä tehty aglity-startti, joista paras tulos oli -7,58 sij.12. Tokossa Aapo korkkasi voittaja-luokassa ilman suurempaa menestystä, mutta tuomarilla oli hauskaa pojan touhua katsellessa. Vuoden näyttelymenestys oli erikoisnäyttelyn varassa, mistä kotiin tuli VAL ERI2 SA. Syksyllä Aapo aloitti tosi toimissa lastenvedot ja onkin osoittautunut hyväksi työkoiraksi sillä saralla. Keskitalven lumipallot tuovat siihen kyllä turhaa haastetta, joten vedot jäävätkin vähäisemmiksi lumen aikana. Tammikuussa Keita teloi kyntensä ja aloitti kuluvan vuoden sairaslomalla. Keita on muutenkin herkkä anturoistaan ja jäinen maa tekee anturoissa tuhoaan. Näyttelyihin Keita ei ole tänä vuonna osallistunut. Keväällä toko-kokeessa kotiin tuomisena AVO2. Lisäoppia haettiin Sirke Viitasen koulutuksesta. Keita teki keväällä myös pari agility-starttia, mistä ei sen suurempaa muistoa jäänyt. Kesän kohokohta oli kuitenkin JK1! Kokeessa Keita teki Aapot ja järjestäjillä oli ollut hauskaa. Keitan asenne tottiksessa on sikailen-olen-symppis. Loppusyksystä Keitan ranteet kuvattiin vielä varmuuden vuoksi, tyttö on siltä osin ihan terve.


Binka aloitti vuoden mallikkaasti tekemällä tokossa VOI1 tuloksen kahdessa peräkkäisessä kokeessa. Siihen se sitten jäikin, seuraavassa kokeessa tulos oli VOI3. Erikoisnäyttelyssä Binka edusti veteraaniluokassa VET ERI4 SA. Treenaaminen on vuoden mittaan jäänyt vähemmälle. Kokeisiin osallistuminen on jatkossa vielä auki. Syksyllä Binkalla todettiin silmien kuivumista, vanhojen koirien vaiva. Lääkitys kuitenkin asettaa meidät doping-karenssiin ja jos silmät vaativat jatkossa jatkuvaa lääkitystä, niin meidän kokeet on sitten käyty. Binka on osoittanut luonteessa muitakin ikääntymisen merkkejä: pinna lyhenee kun vuosia tulee lisää. Hoiva-vietti on kuitenkin säilynyt ennallaan. Asenne on että kun Binka hoitaa, niin muiden on syytä nauttia siitä.


Joululahjaksi saattin sitten nenäpunkki. Liekö tullut messarista vai koirakaverilta, sitä on nyt ollut harvinaisen paljon liikkeellä. Koko porukka sai sitten häätöhoidon joululahjaksi ja rahapussi keveni jälleen...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti