Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

lauantai 25. toukokuuta 2013

Kauneus on katsojan silmissä :)

Kesäkauden kauneuskilpailut ovat käynnistyneet. KEITA oli ensimmäisen kerran avoimessa luokassa Palveluskoiratapahtumassa 9.5. Tuomarina oli Elena Ruskovaara: AVO ERI2 SA VA-SERT.

"Oikea tyyppi. Solakka ja jäntevä olemus. Rintakehä voisi olla pidempi ja lanne tiiviimpi. Hyvän mallinen nartun pää, pyöreät silmät. Sopivat kulmaukset. Hyvä kaula. Hyväksyttävä hännän asento. Vetävä, ulottuva sivuliike ja oikea askelpituus."

18.5. koko lauma oli ilmoitettu rodun erikoisnäyttelyyn Jämsään. Koska paikka oli kohtuullisen kaukana, matkaan lähdettiin "kukonlaulun aikaan". Sään haltijat eivät suosineet meitä näyttelypaikalla: sadetta tuli ihan riittävästi. Tämä tuntuu olevan jo sääntö silloin kun erkkari on jossakin muualla kuin pääkaupunkiseudulla - Vantaalla oli ollut tosi kaunis ilma koko päivän ;) Näyttelytuloksilla ei paljon juhlittu. Päivän paras saavutus olikin Mian kelpie-kasvattien kasvattajaluokan voitto. ONNEA!

Kelpiet tuomaroi Gwen Fleming Australiasta.

AAPO: VAL EH4"5 years old male. Nice head properties. Enough neck. Good topline. Nice body. Good ears and eyes. Steady on the move."

Niinkuin kuvassa on nähtävissä: sadesää pörrötti Aapon runsasta turkkia entisestään ja koira näytti vähemmän kelpieltä ja enemmän pulloharjalta ;)

BRIXI: AVO ERI2"3,5 years old bitch. Good head. Good eyes and ears. Nice neck. Good topline and tailset. Good angulations. Good workmanlike movement. Nice type."

BINKA: VAL EH"7,5 years old black bitch. Nice head. Nice eyes and ears. Good neck and topline. Nice tailset. A little weak behind. Good angulations. Good movement."

7,5 vuotta siihen meni, mutta ensimmäisen kerran ikinä Binka liikkui kehässä hyvin :D

Bordercolliet tuomaroi Wayne Fleming Australiasta.

KEITA: AVO EH"2 years old bitch. Slightly longer in body. Correct earset, dark eyes. Correct scissor bite. Good reach of neck. Good front & rear angulation. Lacking in coat. Would like more body & substance."

Ja niinkuin aluksi jo tulikin todettua että kauneus on katsojan silmissä, niin sama varmaan pätee tuohon turkin määrään. Keita oli hyvässä turkissa, mutta ei kyllä koskaan tule kasvattamaan sellaista turkkia, että sitä olisi riittävästi näyttelyyn.

Päivän parasta antia olikin tavata muita kelpie- ja bortsuihmisiä ja varsinkin nähdä Kapo (Binkan ja Aapon isä) pitkästä aikaa. Kiitokset kuvaajille (Veera Kiuru, Miira Itkonen, Essi Rahikainen ja Tiina Karvonen) erkkarikuvista.

Kotimatkalla kuunneltiin Suomen lätkäpeli radiosta - taisi olla ainoa peli, joka jäi näkemättä.

Paljon muita näytelmäkuulumisia ei meiltä varmaankaan tänä kesänä enää tule. Blogin päivitys on jäänyt harrastamisen jalkoihin (Totuus blogeista: kun ei ole mitään kerrottavaa, on aikaa päivitellä blogia. Kun olisi kerrottavaa, ei ole aikaa istua tietokoneella.) Ollaan käyty jäljellä ja tekemässä esineruutua. Hakutreenitkin on korkattu. Koirat selvisivät ekoista treeneistä hienosti, vaikka ohjaajat tekivät parhaansa pilatakseen koiran suorituksen. PK-tottista on käynnistelty ja niiltä tiimoilta osallistuttiin viime viikolla Pekka Korrin kurssille. Saatiin tosi hyviä vinkkejä ongelmakohtien hiomiseen. Toukokuun aikana ollaan oltu myös parilla toko-kurssilla, mistä lähdettiin myös hyvät ohjeet takataskussa kotiin.

Keitan juoksut alkoivat vihdoin viime viikolla, edellisen kerran Keita juoksi 11 kk sitten. Aapo lähtee tänään Sanna J:n hellään hoivaan juoksujen ajaksi. . . pysyy sillä tavoin kotitilanne vähän rauhallisempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti