Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kesäaika

Kalenterin mukaan nyt alkoi kesä, mutta ei se vielä ulkona näy. Auringonpaisteesta huolimatta aamu- ja iltapakkaset alkaisivat jo riittämään. Sula lumi sula, että vihdoinkin pääsisi jo maastoon. Toko-treenit on jo päästy siirtämään pallokentälle. Kaupungin työntekijöille iso kiitos siitä, että kävivät auraamassa lumet pois kentältä.

Tokoa on nyt treenattu hallissa ja ulkona. Viikko sitten pidettiin kevään ensimmäiset möllitokot ulkona. Koirilla oli hieman keskittymisvaikeuksia, kun seinät eivät enää eristäneetkään linnunlaulua ja muita ulkona treenaamisen häiriöitä. Ohjaajatkin olivat vähän ruosteessa talven jäljiltä. Kivaa meillä kuitenkin oli. Kiitos Sanna H:lle kuvaamisesta.

Milla ja Keita (kuvat: (c)dreamoor)



Merja ja Binka (kuvat: (c)dreamoor)



Ennen möllitokoja Milla ja Keita kävivät tokokokeessa Hausjärvellä 19.3.13 (niinhän se kuuluu tehdä, että ensin kisataan ja sitten mölleillään)

Tuomarina oli Riikka Pulliainen.

1. Luoksepäästävyys 10
2. Paikalla makaaminen 0: siihen se taas kosahti ykköstulos >:( Edellisissä treeneissä koira pysyi hyvin paikoillaan yli kolme minuuttia - kokeessa noin 2 sekuntia.
3. Seuraaminen kytkettynä 8,5: virtaa oli vähän liikaa.
4. Seuraaminen taluttimetta 8: virtaa edelleen liikaa.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
6. Luoksetulo 7: vauhdilla luokse ja täysiä päin.
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
8. Estehyppy 10
9. Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 147p ALO2

Nyt pidetään pientä koetaukoa ja mietitään ongelman syvyyttä (samalla nirhataan tylsällä terällä ohjaajan ranteita auki).

Ojagon agi-epiksissä käytiin pitämässä kolmen koiran voimalla hauskaa - koirilla oli hauskaa (ohjaajan huumorintaju ei riittänyt ihan koirien tasolle). Keita ja Brixi kävivät putkiradalla. Koska kumpikin kieltäytyi samasta putkesta, piti radalle ilmoittaa vielä Aapokin kokeilemaan onko vika putkessa vai muualla. . . vika oli muualla. Aapo suhahti putkeen, joka tyttöjen mielestä oli niin kovin epäilyttävä. Aapo kävi vielä juoksentelemassa kisaradan, mutta koska korvat olivat jääneet putkiradalle, niin eihän siitä mitään tullut.

Aapon karvanlähtö on nyt alkanut vähän helpottamaan. Sitä onkin riittänyt koko talveksi. Mutta kun Aapo lopetti, niin Brixi aloitti. Erkkari-ilmot on tehty, mutta tällä menolla meiltä osallistuu sinne yksi Australian karvaton kelpie (huom! kuvassa neidin nahka-maha vielä kolmen vuoden iässä).



Hyvinkään hallivuorokin alkaa lähestyä loppuaan. Viime treeneissä otettiin kamera mukaan ja yritettiin ottaa joitakin kuvia. Brixi pääsi tokoilun jälkeen irroittelemaan agi-esteille.



Yritettiin ottaa Brixistä poseerauskuvakin.



Jytkykin olisi halunnut agi-esteille.



Keitan kaikki agi-kuvat epäonnistuivat - se on vaan liian nopea meidän kameralle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti