Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Toko-koe Porvoo 18.11.2012

Tänään otettiin suunta kohti Porvoota heti aamusta. Onnistuttiin saamaan koepaikka kaikille neljälle koiralle samaan kokeeseen, joten takana on koepitoinen päivä ;). Tuomarina oli Harri Laisi kaikille koirille. Binka aloitti aamun voittajaluokassa.

BINKA
1. Paikalla makaaminen 10: taattua pikku-mustaa, ei mitään ongelmia.
2. Seuraaminen taluttimetta 7: voittaja-luokassa sitä seuraamista sitten kestää ja kestää ja kestää. . . . koira paransi loppua kohti, mutta ohjaajalta alkoi kunto pettämään.
3. Istuminen seuraamisen yhteydessä 0: pikku-musta meni hienosti maahan, mutta eihän siitä tietenkään pisteitä jaettu.
4. Luoksetulo 6,5: auttaisikohan, jos tuota treenaisi ennen koetta :o Ensimmäisellä käskyllä koira valui melkein seuraavalle merkille asti. Toisen kutsun jälkeen otti varmaan kaksi askelta, kun piti jo antaa maahanmenokäsky.
5. Lähettäminen määrätylle paikalle , maahanmeno ja luoksetulo (=Ruutu) 0: koiraa vähän prepattiin tulossa olevasta liikkeestä, lähetys ja . . . "ruutu? Mikä ruutu? Täällä on niin paljon kartioita, minkähän valitsisi. En taida valita mitään." Ohjaaja keskeytti liikkeen kun koira oli ihan kuutamolla.
6. Noutaminen esteen yli hypäten 7: kapulalle piti murista ja kerran se  piti tietenkin sylkäistä maahan. Hypyssä ei moittimista.
7. Metalliesineen noutaminen 0: Voihan sen poimia, sitä voi sylkeä, tassuilla voi leikkiä sen kanssa, mutta nuo kolme ihmistä (=ohjaaja, liikkuri, tuomari) on kaikki sen näköisiä, että ne voisivat haluta kapulan. Eipä pikku-musta tuonut sitä sitten kenellekään.
8. Tunnistusnouto 5: pikkumusta tarvitse kaksi käskyä liikkeelle lähtemiseen, sitten pikkukoira hyökää kapuloiden sekaan tassut edellä. Kyllä se oikea sieltä kuitenkin nousi.
9. Kauko-ohjaus 6,5: On meillä hauska kelpie, tuo pikkumusta kelpie vain. Kun kelpie menee kokeeseen on näky komea. Kas näin heiluu peppu ja peppu heiluu näin. . . 
10. Kokonaisvaikutus 7,5: Tuomarin kommentti oli, että koiralla tuntui tänään olevan kivaa kokeessa. . . 
Yhteensä 161,5p VOI0

Seuraavaksi Aapo jatkoi avoimessa luokassa.

AAPO
1. Paikalla makaaminen 10: Aluksi koira vähän nuuski ja taisi liikkua muutaman sentin eteenpäin, mutta tuomari ei liikkumista huomannut.
2. Seuraaminen taluttimetta 7: keulii, keulii. Yksi täyskäännöskin tehtiin ohjaajan takaa, kun koira oli niin keulilla.
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9: maahanmeno tapahtui ryömimisen kautta, mistä pistemenetys.
4. Luoksetulo 9: pysähdys vähän valui, muuten aivan loistavaa Aapoa.
5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9: ne tassut, ne tassut. . . ne eivät pysy lattiassa.
6. Noutaminen 7: kapulan heitossa Hoopo hyppäsi eteenpäin (niinkuin yleensäkin), kapulaa pureksitaan kannettaessa, perusasentokin taisi jäädä vinoksi.
7. Kauko-ohjaus 9: Aapo oli niiiiin hiano :) Pistemenetys yhdestä kaksoiskäskystä.
8. Estehyppy 9,5: Aapo + matala este = ei toimi!!!! Hyppy meni pitkäksi ja koira joutui palaamaan takaisin päin.
9. Kokonaisvaikutus 9: Tuomarin ensimmäinen kommentti oli "tunteeko tuo koira käsitteen: Rauhoitu?" Energinen koira, joka onnistui suuntaamaan energiansa oikeaan tekemiseen. Aapo ylitti odotukset <3
Yhteensä 176p AVO1

Välillä käytiin lenkittämässä koiria ja syötiin vähän. Toko-maraton jatkui alokasluokalla. Niin kuin yleensä Brixi ja Keita olivat samassa ryhmässä ja jälleen kerran sekaan mahtui en-pysy-paikalla-vingun-ja-piippaan-ja-ulvon-koira. Yksilösuorituksen teki Brixi ensin. . .

BRIXI   
1. Luoksepäästävyys 9: Kun koirat olivat rivissä, Brixi näytti kyllästyneeltä "hei, mä tiedän tän jutun" ja meni maahan. Siitä sitä koiraa kiskomaan ylös ja heti perään se paukkaa takaisin maahan. Tuomarin lähestyessä koira saatiin istumaan. . . ja taas takaisin maahan. Siihen tuomari totesi, että "makaa nyt siinä sitten". Brixi kuitenkin vielä makuultakin ryömi tuomarin jalkoihin ja nuoli käsiä.
2. Paikalla makaaminen 9: tuplakäsky tarvittiin ylösnousuun.
3. Seuraaminen kytkettynä 8: Vähän pakka levisi etenkin käännöksissä, mutta kesän kauheuteen verrattuna oli loistavaa. Koira paransi suoritustaan loppua kohti :)
4. Seuraaminen taluttimetta 7,5: Sama juttu kuin edellä. Ohjaaja tietoisesti jätti lisäkäskyt käyttämättä.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9: Ei tietoa pistemenetyksestä.
6. Luoksetulo 9,5: Tuomari huomautti ohjaajalle käsien pitämisestä selän takana.
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5: Taisi pari pientä tassun liikautusta tulla.
8. Estehyppy 10: Tuomari totesi tämän olleen yhden päivän parhaista hypyistä :) Ei huomautettavaa.
9. Kokonaisvaikutus 9
Yhteensä 176,5p ALO1 -> TK1
Vihdoinkin saatiin se viimeinen ykkönen ja vielä noin hyvillä pisteillä :) 13 koetta siihen tarvittiin ja välillä alkoi tulla tunne, että koiraharrastuksen voisi vaihtaa vaikka postimerkkeilyyn, mutta kannatti jatkaa HYVÄ BRIXI <3

KEITA
1. Luoksepäästävyys 9
2. Paikalla makaaminen 0: Se en-pysy-paikalla-vingun-piippaan-ulvon-koira sitten oikeasti ulvoi. Keitalle tuli sijaistoimintoja: maata nuuskittiin, siellä oli jotakin syötävääkin, kesken kaiken alkoi kamalasti kutittamaan, siitä sitä on jo helppo nousta seisomaankin. Vähän aikaa tiukkaa katsekontaktia ohjaajan kanssa ja riemulaukkaa ohjaajan luokse.
3. Seuraaminen kytkettynä 7,5: Ei ollut ihan tarkkaa Keitaa. Huomautusta tuli siitä, että juoksuosuudessa koira puree ohjaajaa puntista.
4. Seuraaminen taluttimetta 8: Sama selitys kuin edellä.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10: Aivan loistava.
6. Luoksetulo 8,5: Koira jäi ohjaajan eteen vinoon niin, että liikkuri kysyi "onko se nyt edessä vai sivulla? Pitääkö antaa lisäkäsky?"
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 0: Oli aivan loistava liikkeestä maahanmeno.
8. Estehyppy 10: Aivan loistava
9. Kokonaisvaikutus 7,5: Tuomarin mukaan tässä on koira, joka joko tekee tai ei tee. . . Koko kokeen ajan oli ylimääräistä häröilyä, mikä näkyi pisteissä.
Yhteensä 129p ALO3

Kokeen jälkeen Keita ryhtyi lapseksi jälleen (taisi aloittaa jo kokeen aikana). Leikkiminen ja touhuaminen oli niin pentumaista, että Keitan mielestä varmaan nämä "aikuisten jutut" on ihan tyhmiä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti