Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Vetävän näköinen koira :)

Syksy on alkanut hiljaisesti. Illat pimenevät aikaisin, mikä on rajoittanut arki-iltojen puuhastelua. Muutaman kerran ollaan intouduttu ajamaan tottis-kentälle lähinnä ampumisen ja esteiden takia. Keita sietää laukaukset hyvin. Brixi on vähän hätkähtänyt, mutta on ollut ihan kykenevä jatkamaan tekemistä ampumisen jälkeen. Harmi on ampumista kuunnellut autosta käsin. Binka-pasifisti ei aseista pidä ja Aapoa ei moisille keikoille ole edes otettu mukaan.

Binkan kanssa on satunnaisesti treenailtu ylläpitävästi tokoa, jos vielä koekärpänen puraisisi tänä syksynä ja päästäisiin yrittämään sitä puuttuvaa voittajan ykköstulosta. Vauhtia on haettu kiertämisen kautta, joten pikku-musta on opetellut piilon kiertoja :D

Aapo on alkanut tosi toimiin lastenvetojen kanssa. Viime vuonna kävimme harjoittelemassa, mutta tosi toimiin ei vielä riittänyt uskallusta. Aapo on nyt ollut kolmessa tapahtumassa kärryjä vetämässä. Koira valjaisiin ja valjaat kiinni aisoihin . . . Aapo on niin työmoodi päällä, ettei mikään ole mahtavampaa kuin työnteko. Ja pienet ihmiset ovat iloisia.


Brixin kanssa oltiin toisen kerran jälkipäivällä. Paikka oli sama kuin edellisellä kerralla ja maastot oli nyt vähän tutummat, mikä helpotti jälkien tekoa huimasti. Pari keppiä metsään jäi (8 vietiin), mutta esineruutu meni paremmin kuin edellisellä kerralla. Tottiksessa on tullut intoa ja vauhtia lisää, mutta se kokeisiin meno taitaa kuitenkin jäädä ensi vuodelle. Nyt kun Harmi on kasvanut korkeutta niin Brixi tuntuu vieläkin pienemmältä. Neitihän on vieläkin sen verran nahkamaha, ettei tunnu järkevältä laittaa sitä märkään ja kylmään maahan makaamaan.

Keitan kanssa on treenattu tottista varmemmaksi vaihtelevalla menestyksellä. Riippuen päivästä Keitalla on päällä "Olen-upea-tottis-koira" -moodi tai vaihtoehtoisesti "Sikailen-olen-symppis" -moodi.

Harmin kanssa on haettu kestoa kontaktin pitoon ja hakeutumista perusasentoon ilman huitovia käsiä. Edistymistä on tapahtunut, mutta hiljaa hyvä tulee. Jälkipäivällä Harmille tehtiin pidempi namijälki, minkä poika ajoi ihan hienosti. Hakutreeneissä Harmi on alkanut päästä jyvälle siitä, miksi sinne metsään oikeastaan mennään. Kotioloissa meillä on teinipoika, joka kokeilee rajojaan kaikkien kanssa. Huomionhakua ja kiusantekoa aina siihen asti, että joku aikuisista koirista hermostuu ja näyttää teinille kaapin paikan.

Lisäksi iltojen pimentyessä on taas aloitettu hihnalenkit ja "hienosti hihnassa"-opettelu. Karvaisille kavereille on kaivettu heijastinliivit esiin. Samalla on tullut kiinnitettyä huomiota heijastimettomiin ihmisiin ja koiriin syksyn pimeässä. Joissakin tapauksissa on vastaan tullut heijastinta käyttävä ihminen, jonka koira kävelee sen viiden metrin flexin kanssa ihan ilman heijastinta!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti