Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Paimennusta, kokeita ja iiihana soomalainen mies

Edellisestä blogipäivityksestä on päässyt vierähtämään taas vähän aikaa. Team-Dreamoor järjesti paimennuspäivän 20.10. Somerolla. Keita ja Milla kävivät näyttämässä kyntensä lampaiden kanssa. Päivän saldona oli, että koira on hyvä, mutta ei mitenkään helppo (what else is new?).

Sitten käytiin ohjatuissa agility-treeneissä Veikkolassa. Merjakin joutui 25-vuoden agility-tauon jälkeen perehtymään ohjauksen uusiin tuuliin. Paljon on asiat muuttuneet vuosien aikana.

Eilen oltiin tokon yhdistysmestiksissä Ojagossa kolmen koiran voimin. Mestareita meillä ei asu mutta kokemusta saatiin taas senkin edestä.

BINKA
1. Paikalla makaaminen 10: taattua Binkaa :)
2. Seuraaminen taluttimetta 6: meidän ikuinen kompastuskivi. "I'm sailing, I'm sailing. . . "
3. Istuminen seuraamisen yhteydessä 7: vanha ei ole mikään vauhtipyörä, hitaasti mutta varmasti.
4. Luoksetulo 7: pysähdysten kanssa edelleen ongelmaa. Keepie ei pysähdy, ei.
5. Lähettäminen määrätylle paikalle ja luoksetulo 7: meni ruutuun sivusta ja varasti luoksetulossa.
6. Noutaminen esteen yli hypäten 8,5: ihan bueno, mutta tuomarille ei riittävään hyvä.
7. Metalliesineen noutaminen 0: Ohjaajan käskettiin heittää kapula sivu-tötterölle asti. . . no meni sitten sinne asti - ihan vinoon ja jäi pystyyn. Binka tassulla kaatoi kapulan. Onnistui ilman murahduksia nostamaan sen, mutta "hyi, tämä on ollut jonkun suussa. YÄK!" Pitihän sitä tietenkin sitten sylkeä. Taas oli kolme ihmistä seisomassa toistensa lähellä, pieni keepie ei voi tietää kenelle niistä kannattaisi kapula antaa, joten ei sitten tuonut sitä kenellekään. Tuomari oli vähän sitä mieltä, että koira koitti kalastella häneltä pisteitä ;)
8. Tunnistusnouto 7,5: huolellisella haistamisella pikku-musta nosti oman ja toi sen ohjaajalle. Tuomari olisi toivonut enemmän vauhtia liikkeeseen.
9. Kauko-ohjaus 8,5: koira vähän liikkui eteen-taakse-akselilla. Yksi kaksoiskäsky taisi olla ensimäisessä liikkeessä.
10. Kokonaisvaikutus 7,5: Toiselta tuomarilta 8 ja toiselta 7.

Yhteensä 229,5p VOI2
Meidän paras tulos ikinä :)

BRIXI
1. Paikalla makaaminen 7: Kaksoiskäsky maahan menoon. Koira venytteli takajalat suorina, paikkakin siinä siirtyi aamujumpan aikana.
2. Seuraaminen taluttimetta 6,5: huonoa, huonoa. . . Kehään mennessä pikku-ruskea tajusi, että liikkurina toimii iihana soomalainen mies. Siihen sitten kosahti koko koe. Koira pyrki ihanan liikkurin luokse jokaisessa mahdollisessa välissä. Ohjaajan piti jo vähän hermostua ja ärähtää koiralle, mikä sitten vaikutti kaikkeen tekemiseen niin, ettei mikään ollut enää kivaa.
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8: muistaakseni tähänkin tarvittiin kaksoiskäsky.
4. Luoksetulo 5: pieni keepie pysähdy ei.
5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 0: ei siinä tietenkään voinut pysyä loppuun asti, kun ohjaaja paineisti ja tuo ihana liikkurikin puheellaan häiritsee pienen koiran keskittymistä. . . on kovaa olla miehiä rakastava pieni keepie.
6. Noutaminen 5: Pikku koira malttoi odottaa käskyä ennen kapulan perään singahtamista. Yhden kerran taisi kapula pudota suusta. Pienellä koiralla oli vaikea valinta: viedäkö kapula iihanalle soomalaiselle miehelle vai ohjaajalle, mikä teki kapulan tuomisesta jokseenkin mutkittelevaa.
7. Kauko-ohjaus 0: nousi istumaan ja heti putosi uudelleen makaamaan. Brixi sulki tehokkaasti kaikki häiriötekijät - mukaan luettuna ohjaajan - mielestään ja makasi "hienosti" kaikki vaihdot samassa asennossa.
8. Estehyppy 0: alkoi hienosti, mutta nyt oli jo henkistä väkivaltaa käytetty pieneen koiraan niin monta kertaa (kun ei saanut mennä liikkurin luokse), että koira kiersi esteen takaisin.
9. Kokonaisvaikutus 7: tuomari huomautti, että koira on vähän kuriton, mutta tuntuu pitävän miehistä ;)

Yhteensä 82p AVO0

Kokeen jälkeen soitto kasvattajalle, jolta sai taas maailman parhaat treeniohjeet häiriötreeniä varten: Koska koira pitää niin paljon miehistä, tilaa kentän laidalle HUNKSit (jos pikku-ruskea sen häiriön kestää, niin luulisi liikkurin olevan sen jälkeen "piece of cake").

KEITA
1. Paikalla makaaminen 0: koira lähti taas ennenkuin ohjaaja ehti kentän toiselle laidalle :(
2. Seuraaminen taluttimetta 8,5: ei ihan parasta Keitaa.
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5: kaksoiskäsky (ei olekaan pitkään aikaan tarvinnut). Pisteitä ropisi niin roimasti, että voinemme olettaa perusasennon olleen vino ;)
4. Luoksetulo 8: vähän valui...
5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5: ei tietoa, mistä puolikas pois
6. Noutaminen 8: tuomarin mukaan koira saisi käsitellä kapulaa kauniimmin... No Keita heitteli päätään taakse ja muklasi kapulaa.
7. Kauko-ohjaus 10: LOISTO-TYTTÖ <3 8. Estehyppy 0: Innokkaasti karkasi esteelle ilman lupaa, teknisesti muuten ihan hyvä suoritus.
9. Kokonaisvaikutus 9: Tuomari kehui, että kiva koira, joka tekee todella hienosti, kunhan vaan malttaa :)

Yhteensä 125p AVO3

Jotenkin taas tuo kokeisiin treenaaminen jäi vähän viime tippaan, mikä sitten näkyi suorituksissa. Aapo oli mukana turistina. Pääsi kuitenkin aamupäivän aikana agility-kentälle treenaamaan. Kokeen jälkeen myös muu lauma pääsi vähän irrottelemaan aksan muodossa. Illalla käytiin vielä Petikossa lenkillä: kotiin palatessa meillä oli neljä "Savimaan sankaria". Koirat olivat yltä päältä savessa, Aapolla oli savea jopa korvien välissä ;)

1 kommentti:

  1. Mut hei: voi sanoa että on Aapolla jotain korvien välissä - edes savea :)

    VastaaPoista